Дървени къщи - природосъобразно и функционално решение

Последна редакция на 26/04/2024 от Ирена Петрова

Дървените къщи отново се завръщат като тенденция и все повече хора ги предпочитат като място за отдих сред природата. Дървесината е един от най-старите строителни материали, познати на човека, а това своеобразно връщане към корените не е никак изненадващо. В контекста на нарастващата важност от воденето на природосъобразен и екологичен начин на живот, връщането на дървото е съвсем разбираема.

Смята се, че не така надеждни и устойчиви на времето и атмосферните влияния, както тухлените и бетонните сгради, но това твърдение е напълно погрешно. Всъщност, дървото е един от най-издръжливите строителни материали. Дървените къщи, построени в съответствие със съвременните технологии, са много надеждни и издръжливи, и могат да стоят за векове. В скандинавските страни и Сибир например все още има къщи от преди 600-700 години. Ето защо къщите от дърво намират място в съвременния начин на живот и дори в много отношения превъзхождат масивните строежи.

Споделяме ви част от предимствата на дървото като строителен материал, който, освен природосъобразен, е и лесен за обработка. Ако имате нужда от дърводелски услуги, специалистите на МайсторПлюс са винаги насреща.

Свързано:

Дървени къщи - природосъобразно и функционално решение