Компостиране

Последна редакция на 26/10/2024 от Ирена Петрова

Когато купуваме плодове или зеленчуци, често изхвърляме безполезните парчета, без да осъзнаваме, че могат да бъдат използвани по-добре. Компостер на плота е лесен начин да приберете своите остатъци от храна за по-късна употреба във вашата градина. В крайна сметка плащате за целия плод или зеленчук, така че защо да не използвате и неядливите части?

Компостирането е природният начин за рециклиране. Това е едно от най-мощните действия, които можем да предприемем, за да намалим отпадъците си, да се справим с изменението на климата и да изградим здрава почва. Превръщайки нашите остатъци от храна в компост, ние можем да трансформираме нашите потоци от отпадъци в полезно изменение на почвата с добавена стойност и да ги използваме за защита на околната среда и създаване на устойчиви общности.

По този начин намаляваме обема на материалите, които иначе биха могли да бъдат изхвърлени на сметища или инсинератори за боклук – листа, окосена трева, декорации и остатъци от храна – и предотвратявате изпускането на мощни парникови газове в атмосферата. Компостирането включва минимални усилия, оборудване, разходи и опит и може да бъде забавно. Освен това спестявате пари, като произвеждате безплатно, висококачествено изменение на почвата – компост, което намалява използването на торове и пестициди. Можете да използвате своя компост, за да създадете по-здрава почва, да предотвратите ерозията, да запазите водата и да подобрите растежа на растенията във вашата градина и двор.

Ако се нуждаете от специалист по озеленяване, свържете се с някой от нашия екип.

Свързано:

Как да рециклираме отпадъците си