Овлажнител за въздух

Последна редакция на 29/03/2024 от Теа Даулова
Източник | Видяно 486 пъти

Овлажнителите присъстват в голяма част от домовете. Те са много препоръчителни за хора, които имат алергии. А също са удачен вариант и за тези, които се отопляват на климатици. С тяхна помощ се създава далеч по-здравословна среда. Обаче не и когато те са замърсени. И тогава какво трябва да направим?

  • Редовната профилактика на овлажнителя е една от първите стъпки за почистването му. Така както редовно миене филтрите на климатиците (ако не го правите – променете това), така и овлажнителя има нужда от редовни профилактики.
  • Обърнете внимание, че всеки овлажнител работи с вода. Тя от своя страна е идеална среда за развиване на всякакви микроорганизми, които никак не са полезни за вас. Започнете с четата й смяна. Не оставяйте една доза да престоява дълго време. Това обаче съвсем няма да е достатъчно.
  • Най-доброто средство за почистване на овлажнителя е оцетът. Изсипете в контейнера количество, което поне да покрие дъното. С въртеливи движения направете така, че оцетът да мине през всички стени. Оставете за няколко минути и след това изплакнете с чиста вода. Хубаво е тази процедура да я повтаряте поне 2 пъти в месеца.

Вижте още: 5 домашно приготвени препарата за по-чист дом

Свързано:

Кои места в дома са идеални за развитие на микроби и как да ги почистим?