Ако ще чистим, нека гоним дългосрочни резултати

Последна редакция на 26/04/2024 от Нели Минчева
Източник | Видяно 1 777 пъти

Има хора, за които почистването е жизнеутвърждаващ ритуал, чието често повторение носи удоволствие и наслада. Тези, които просто обичат да е чисто, но не са непременно почитатели на действието, водещо до този ефект, е редно да обмислят всички подробности, преди да се захванат за работа. Целта е една: прозорците да останат в добро състояние възможно най-дълго време. Ето на какво да обърнете внимание като общи насоки:

  • С парцал върху дълга дръжка почистете около прозорците от външната страна на сградата, в която живеете. Колкото по-малко мръсотия има в близост до предстоящите ви за измиване стъкла, толкова по-бавно ще настъпи времето за следващото им почистване.

  • Внимателно, с помощта на по-силен препарат от този за стъклата, измийте рамките на прозорците - отвън и отвътре. Същото направете с первазите и корнизите.

  • Мрежите против комари задължително се свалят и измиват под душа, обилно насапунисани с препарат, сапун, шампоан или каквото друго решите.

  • За по-дълготрайни резултати при почистването използвайте антистатичен спрей. Той ще намали темпото, с което мръсните частици се прилепват отново към измитите стъкла.

  • Намалете или спрете пушенето в близост до прозорците. Тютюневият дим, освен че вреди на вас, не е полезен и за измитите стъкла. Уж незабелязано, полепващата по тях мръсотия се увеличава с по-бързи темпове.

  • Ако имате климатици, сменяйте редовно филтрите им. В противен случай създавате още един рисков фактор пред дълготрайния блясък на измитите прозорци.

Вижте още: Как да почистим пералнята сами

Свързано:

Няколко трика за чистене на прозорци, които може би не знаете