Червени стени или червени мебели

Последна редакция на 03/05/2024 от Люси Любомирова

Хората имат желание да внесат червеният цвят в интериора и правят това чрез меката мебел или отделни елементи от обзавеждането. Пространства с базови цветове като бяло, бежово, различни пепелни оттенъци ще изглеждат твърде скучни, ако не поставим акцент. Добавете екстравагантен диван в бургундско червено, кресло или табуретка и атмосферата ще стане динамична и наситена.

Червените стени съвсем не са табу в съвременния интериор. Ако стая изцяло в червено за вас е прекалено, то може да боядисате само една или две от тях и да оформите такава концепция в целия дом. Имайте предвид обаче, че най-добре ще се получи ако помещенията са просторни и добре осветени, за да се получи търсеният освежаващ ефект.


► Една бонус идея – много ефектно е да създадете "червена галерия" или казано по друг начин да боядисате една стена в наситен червен цвят и да разположите на нея спомените си. Това може да са снимки в стилни рамки; рафтове, на които да наредите сувенири от пътуванията в чужбина или пък колекции от различни предмети.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Интериор в червено – тънкости на дизайна