Подходящи материали

Последна редакция на 25/04/2024 от Ирена Петрова

  • Дървесно влакнести первази: те са достъпно решение, което е устойчиво на изкривяване и подуване. Предлагат се широко в магазините за строителни материали както предварително грундирани, така и готови. Въпреки това, боядисаното покритие с най-добрата боя за первази е единствената опция, така че ако искате да видите естествено зърно, первазът от мека или твърда дървесина може да е по-подходящ.

  • Иглолистни первази: изработени от иглолистни дървета като бор, кедър и ела. Иглолистните первази предлагат характерно решение, като могат да бъдат боядисани, омаслени или лакирани, за да допълнят вашата декоративна схема.

  • Первази от твърда дървесина: гъсти, бавно растящи дървета като дъб, ясен и бук осигуряват луксозен вариант. Докато твърдата дървесина е по-устойчива на удари и надраскване, рязането на первази като тези е по-трудно и плочите са по-сложни за инсталиране от дървесно влакнестите или иглолистна дървесина на базата на “направи си сам”.

  • Плочки: използването на плочки вместо традиционните дървени дъски е издръжлив и стилен начин за завършване на интериора. Този тип е удобен и за домове с неравни стени.

Свързано:

Идеи и вдъхновения за дома и интериора Первази. Видове, плюсове и минуси.