Класическо решение е спалното бельо от памук

Последна редакция на 04/05/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 961 пъти

Източник

Изборът на материал е от първостепенна важност при закупуването на ново спално бельо. От него зависи не само здравината и дълготрайността на чаршафите и завивките, но и това доколко са удобни и приятни на допир.

  • В този смисъл специалистите препоръчват да заложите на качествено спално бельо от памук, което ще ви изненада с невероятна мекота и огромно разнообразие откъм цветове и дизайн.
  • На пазара ще откриете още чаршафи от полиестер, които обикновено имат по-ниска цена, но пък са значително по-груби и твърди, като не предоставят необходимия комфорт по време на сън.
  • Достойна алтернатива на спалното бельо от памук е това от коприна, което ще ви осигури необходимото усещане за хлад в летните месеци. Високата цена на този тип чаршафи обаче често ги прави непрактични за българските домакинства, поради което производителите залагат на съчетание от коприна и памучен сатен за изработка на съвременните спални комплекти.

Виж още: Нестандартни мебели за спалня от рециклирани суровини

Свързано:

Идеи за спалня 5 важни правила при избора на спално бельо, които често подценяваме

Представяме ви една приветлива сива спалня, която ще ви очарова с функционално обзавеждане и хармоничен дизайн. Макар помещението да е със сравнително компактни размери, собствениците залагат на сиви нюанси по стените, които придават индивидуалност и дълбочина на интериора. За този ефект най-осезаемо допринасят декоративни глухарчета, които могат да бъдат както изрисувани с боя, така и залепени под формата на стикер за стена. Това е един от най-икономичните и лесни начини да разчупите визията на семплата спалня. Тук помещението разполага с практично легло, което притежава допълнителни чекмеджета за съхранение на спалното бельо или дрехите, които са неподходящи за сезона. Спалното бельо е изтъкано от качествен памук, като умело среща изчистеното бяло и приятни жълти нюанси по одеялата и декоративните възглавнички. Непосредствено до леглото е разположено бяло бюро с изчистен дизайн, което позволява на спалнята да приеме ролята и на детска стая или пък допълнителна стая за гости. Отворените рафтове по стените са разположени асиметрично, така че да разчупват семплата атмосфера в помещението. Дребните жълти акценти като лампата върху бюрото и будилника на най-горния рафт подчертават визията на декоративните възглавнички и изразяват внимателния подбор на акценти, характерен за обзавеждането. На пода откриваме килим в бяло и черно, който допълва усещането за уют.