Тежката корона на класическата спалня

Последна редакция на 26/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 603 пъти

Понякога интериорната корона на изпълнената в класически стил спалня е непосилно тежка. Разглежданата тук е като избягала от дворцовите покои на кралица, която много е държала да прояви заможността си в интериора със златни и сребристи мотиви и орнаменти. Именно те са подчертани чрез акценти в бордо, лилаво и оранжево.

Ако вие си представяте своята спалня по съвършено различен или пък точно по този начин, разкажете дизайнерските си идеи на специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект, напълно безплатно и без обвързване, и в рамките на 24 часа ще получите в отговор атрактивни оферти от изпълнители във вашия район. Разгледайте кандидатурите им, запознайте се с препоръки от предишни клиенти. Сами решавате дали и кого да наемете, а след изпълнение на заданието ви, можете да споделите отзива си в сайта.

Свързано:

Идеи за спалня 10 великолепни спални в класически стил, които ви потапят в разкош и лукс

Представяме на вашето внимание средно голяма спалня в класически стил, в която златистите и сребристи орнаментики са сериозно застъпени. Върху пода на стаята е поставен тъмен дървен паркет с лаково покритие. Част от него е закрита от правоъгълен килим, чиито шарки наподобяват дворцова настилка. На последния е стъпила правоъгълна пейка с бронзова мека седалка, под която се вижда перлено бял фундамент за сребристо-златистите орнаментики. Същите се повтарят и при предното и задно табло на леглото, разположено непосредствено зад пейката. И двете табла са облицовани със сатенена материя с цвят на старо злато. Върху матрака на леглото забелязваме преметнати кафяво, тъмнолилаво и керемидено червено покривало. Те са в компанията на правоъгълна оранжева декоративна възглавница на вертикални зелени линии. Зад леглото стената е в наситено пастелен зелен цвят, като същата е декорирана с големи правоъгълни панели с бели рамки и кафяви флорални принтове. От лявата страна на леглото забелязваме златисто нощно шкафче със сребристи орнаментики. То се повтаря и от другата страна, макар и да е останало скрито от кадър. На двете шкафчета има кафяви нощни лампи. На фона на боядисаната в керемиден цвят стена отдясно контрастира златиста тоалетка. Над нея има правоъгълно огледало с красива рамка в цвят слонова кост. От двете страни на последното са поставени високи кафяви лампи.