Перфектен ред в гардеробната с калъфи за дрехи

Последна редакция на 26/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 246 пъти

Източник

Ако имате нужда от повече пространство за своите дрехи и аксесоари, а бихте искали да избегнете поставянето на твърде голям гардероб в спалнята, обособяването на зона, която да служи за гардеробна, е най-добрата алтернатива. В дадения пример тя се явява като продължение на стената срещу леглото, която е облечена с декоративен камък. Зоната, обособена за дрешник, се намира зад стъклена врата, което може да е една добра причина дрехите да са винаги подредени, тъй като редът или липсата на такъв в гардеробната, ще бъде видим в цялата стая.

  • За подобно помещение винаги е добре да имате под ръка калъфи за дрехи, които да се затварят с цип и да ги предпазват, когато не ги носите. Представените тук размери са подходящи за стандартни сака 60х100 см.

Вижте още: Хитри идеи за организация на дрехи и вещи

Свързано:

Идеи за спалня 3 практични и уютни решения за модерната спалня

Комбинацията от тъмни и светли тонове, които същевременно са много добре балансирани и ненатрапчиви, прави тази стая много изчистена откъм дизайн. Акцентът в нея е цялата стена, намираща се срещу леглото. В частта си откъм прозореца тя е покрита с декоративен камък на малки квадрати и в средата и е монтиран телевизор. В дясната част, вместо стена, виждаме стъклена врата, зад която се намира дрешник. Това е елегантно решение за тези, които се нуждаят от повече място за своите дрехи, аксесоари и обувки, но предпочитат да избегнат масивните гардероби в спалнята. Подът е много тъмен, затова килимът е много светъл, също както и спалното бельо. Стената зад леглото също е в бяло и в частта точно зад леглото на нея са закачени две светли картини с тъмни рамки. За самата спалня, както и за нощното шкафче са избрани приятни сиви тонове, подбрани в унисон със завесите и каменната облицовка на стената. Окаченият таван е изработен много нестандартно, напомняйки ламинат. На него са монтирани няколко лунички, а скрито осветление го свързва с декоративната каменна стена.