Класически венециански щори за уютна спалня

Последна редакция на 26/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 121 пъти

Венецианските щори са удачно решение за много домакинства, тъй като са изключително здрави, достъпни и лесни за монтиране. Познати още като хоризонтални алуминиеви щори, те са често срещано решение за дома, а и за офиса, тъй като прилягат към всеки тип дограма. Този тип вътрешни щори имат различни цени в зависимост от цвета и допълнителните екстри, като най-често срещаните варианти са 16 или 25 мм.

  • Белите венециански щори обикновено струват между 13 и 16 лв. за кв.м.
  • За цветните хоризонтални щори пък ще трябва да отделите между 15 и 18 лв./кв.м.
  • Вътрешните хоризонтално щори с редуващи се цветове са малко по-скъпи - между 20 и 28 лв. за кв.м.
  • На пазара ще откриете и по-скъпи варианти, които предлагат пълно затъмняване при затворено положение. Цените на този вид вътрешни щори могат да достигнат 23-25 лв за кв.м.
  • Венецианските щори могат да разполагат и с някои практични екстри, като например укрепване в долната част, което придържа щората неподвижна, дори когато отваряте или затваряте крилото на прозореца. Тези допълнителни елементи също биха могли да оскъпят щорите, но с не повече от 5-10 лв.

Виж още: Пелетни камини - цени

Свързано:

Идеи за спалня Вътрешни щори - цени

Съвременната спалня е олицетворение на домашния уют и стремежа към постигане на пълен комфорт след края на дългия работен ден. Ето защо не е изненадващо, че в тази спалня преобладаващият материал е именно дърво, като въплъщение на топлината и пълния релакс. За целта собствениците залагат на здраво дюшеме от светло дърво, върху което поставят и изцяло дървено обзавеждане. То от своя страна е представено от удобно легло, масивна библиотека за поставянето на книги и декорации, както и едно малко и семпло нощно шкафче с огледална вратичка. Този дребен детайл спомага за това помещението да изглежда по-стилно и елегантно, като за това впечатление допринася още интересната нощна лампа, както и красивата картина на стената, която отново притежава рамка от дърво. Изчистените бели стени пък създават илюзия за много по-просторно и светло помещение, като тя е подпомогната от огромните прозорци и светлите нюанси, които преобладават в обзавеждането. Хоризонталните венециански щори пък осигуряват необходимото уединение вечер, докато през деня пропускат приятните слънчеви лъчи в помещението. Вратата към спалнята също е изградена от качествени материали, наподобяващи светло дърво, така че да пасва идеално на останалата част от обстановката. За да не изглежда твърде тъмно и претрупано, помещението е лишено от масивни декорации и орнаменти.