Класическа спалня като по учебник

Последна редакция на 28/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 107 пъти

Изобилие от разкош и лукс е сред първите асоциации, които естествено се появяват в представите ни при споменаването на класическия стил. Той е буквално във вихъра си в спалните зони, където може да ви накара да се почувствате като истинска кралска особа. Ще го познаете по наличието на масивни дървени мебели, ценни произведения на изкуството, висококачествени текстилни материи. В следващите редове ви каним на разходка из 10 великолепни класически спални, които гарантирано ще повишат градуса ви на луксозно настроение. А в случай че решите да пренесете нещо от видяното и във вашия дом, сбъднете своите интериорни желания с помощта на доказаните професионалисти, регистрирани в нашия сайт.

Започваме нашия поход с показаната тук спалня, която е типичен представител на класическия дизайн. Преобладаващите в нея бежови тонове, в комбинация с дървени акценти, впечатляващи картини и тежко падащи завеси и покривала, заслужено ѝ отреждат статут на създадена като по учебник.

Свързано:

Идеи за спалня 10 великолепни спални в класически стил, които ви потапят в разкош и лукс

Представяме на вашето внимание голяма спалня в класически стил, която е типичен представител на въпросния дизайн. В нея преобладават меките кафяви тонове и дървени акценти. Мебелите са обогатени с характерни извивки, орнаментики и резби, които ги правят още по-красиви. Започваме разходката си, стъпвайки върху голям бежов килим, който точно в района на леглото има тъмнозелено правоъгълно очертание на светлозелени фигури. Леглото е изработено от дървена рамка с два цвята дърво, като при крачетата е по-светло и с красиви извивки. Върху кафявия матрак на леглото е праметнато кафяво сатенено покривало, над което се виждат три декоративни възглавнички в перлен цвят. Таблото на леглото е облицовано в кафява естествена кожа, а на стената над него се вижда плътна бяла надиплена завеса. От двете страни на последната има високи дървени панели, украсени със златисти рисунки. Нощни шкафчета, изработени от масивно дърво, обогатени с позлата, са разположени от двете страни на леглото, а върху всято от тях е поставена класическа нощна лампа. В левия горен ъгъл на спалнята е обособен работен кът с дървено бюро и тапициран бежов стол. Близо до него откриваме голям прозорец с дръпнати светлокафяви завеси. Ня голямата стена отдясно, при частта, където са залепени бледожълти тапети на кафяви фигури, са окачени две картини със златни рамки.