Душ или вана - какво да изберем?

Последна редакция на 20/04/2024 от Мира Петърчева
Източник | Видяно 7 758 пъти

Много хора се чудят какво е по-добре да сложат - малка вана или душ кабина в банята си. Разбира се, на първо място са личните предпочитания. Ако не можете да си представите вечерта без ароматна релаксираща вана, тогава се монтират малки заоблени или седящи вани, които реално се побират дори в стая от 5 кв.м. 

  • Ако искате да имате вана, по принцип се препоръчва да я инсталира по цялата ширина на стаята. Това е свързано всичко с точни измервания. Предимството на ваната е, че към нея се монтира подвижен душ.
  • Трябва обаче да разберете, че в този случай жертвате много свободно пространство. В някои случаи дизайнерите предпочитат, като решение ъглова вана. Тя идеално може да се впише в малката баня и да спести място. 
  • Вариант 2 – предпочитате вечер или сутрин да вземате освежаващ душ. Наистина всичко е много по-лесно. Дизайнът на малка баня с душ е най-добрият вариант при ограничено пространство.
  • Душът напълно задоволява потребностите от хигиенни процедури и в същото време не заема много място. Освен това, когато използвате душ, спестявате консумирана вода, което ще помогне значително да намалите сметките за комунални услуги.

Вижте още: Каква вана да изберете, за да не съжалявате

Свързано:

Идеи за баня Оригинални идеи за дизайн на малка баня