4 идеи за свежи и модерни стенни покрития в банята

Последна редакция на 23/04/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 2 441 пъти

Едва ли ще изненадаме някого, ако кажем, че стените в банята се различават от тези в другите части на дома. В дневната, спалнята, коридорите и други напълно сухи помещения, всеки тип стенно покритие би свършило чудесна работа и би изглеждало невероятно. Дори кухнята, която има своите специфики, може да бъде облицована с почти всякакъв вид стенно покритие. В нея зоните, които са изложени на повече влага, са защитени с гърбове, най-често направени от плочки. 

В банята обаче водата и влажността идват от всички посоки. Влагата е налице както около ваната или душа, така и във въздуха. Именно тя е един от факторите, които са най-пагубни за стените в банята. 

Разбира се, има варианти проблемът да бъде премахнат, но в повечето случай това са временни решения. Точно затова е хубаво да се обърне по-специално внимание на това какъв вид стенно покритие избираме за банята си. За да ви упътим в избора, тук сме подготвили мини ръководство, което да ви бъде от полза при изпълнението на тази задача. А за качествени и добри резултати, можете да се консултирате с майсторите, специалисти в ремонтите на баня.

Свързано:

Идеи за баня 4 идеи за свежи и модерни стенни покрития в банята