Минимализъм и очарование в банята

Последна редакция на 27/04/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 957 пъти

Банята има съвременно излъчване и завладява от пръв поглед, въпреки че е малка. Очарованието е изразено чрез контраст между изчистеното бяло, характерно за стила минимализъм, и детайлните плочки. Тази организирана баня впечатлява с цветово отношение. В нея изпъква синият цвят, който не остава незабелязан, тъй като в него са боядисани мивката и огледалото. Думите минимализъм и практичност са подходящи, за да опишем симпатичната баня. А в дъното се крие малката изненада – ваната. Какво по-успокояващо и отпускащо от една гореща вана след тежък и уморителен ден?

Прекрасният минимализъм успя ли да ви вдъхнови за промяна? Ако имате куп идеи, то тогава се нуждаете от подходящия дизайнер, който да ги превърне в реалност. Опишете желанията си в безплатна заявка на сайта на MaistorPlus и бързо и лесно ще получите оферти от изпълнителите, регистрирани на платформата.

Свързано:

Идеи за баня Усещане за елегантност чрез минимализъм в интериора

Банята има съвременно излъчване, въпреки че се откриват детайли на минимализъм. Може да се каже, че тя представлява идеално продължение на останалата част от интериора. Виждат се фигуралните мотиви и правилните форми. Цветовото съчетание е контрастно. От едната страна е белият едноцветен нюанс, а от другата - фигуралните плочки. Истинското вдъхновение идва от яркосините мивка и плот. Огледалото, освен че впечатлява с големите си размери, предоставя възможността да бъде затворено. Тук има един детайл, който на пръв поглед остава незабелязан покрай интересната баня, а именно розовият кран на мивката. Той е забавна и екстравагантна вметка. Чрез тези елементи банята придобива освежителен нюанс и голяма доза свежест. Тоалетната е елегантна и със семпъл вид. Предвидено е помещение за оставяне на тоалетните принадлежности. Завършекът на това перфектно оформление, чрез минимализъм, е ваната. Тя е точно под душа и изключително трудно би могла да се открои от стената. Изчистената визия е белег за безпогрешния вкус. Лампите са незабележими, но разположени по тавана. Отделено е място за шкаф с голям брой рафтове, както и контакт за по-голямо удобство. Така изградена, банята успява функционално да съчетае липсата на място с притежаването на стил. Тези два фактора намират обща точка в този интериор, изразен чрез минимализъм.