Чувството за стил продължава и в банята

Последна редакция на 26/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 3 156 пъти

В наши дни е трудно да си представим дом без баня. Така че не е изненадващо, че в тези едва 42 квадратни метра е отделено място и за нея. Тя е малка, но съчетаваща всичко необходимо. Душ кабина, която да пази остатъка от помещението сухо, шкафове за тоалетни принадлежности и закачалки за кърпи, елегантна мивка и тоалетна чиния – помислено е за всичко. Дори за чаша с цветя, която пренася свежестта от основното помещение и тук. Интересно е да се отбележи и че цветовете на банята са същите като основните в голямата стая – черно, бяло и металическо. Перфектен завършек на цялостния шедьовър.

Ако желаете някой да постигне подобен успех и с вашия дом, то няма да сбъркате, като се доверите на професионалните интериорни дизайнери. Техните умения понякога са сходни с тези на магьосниците от приказките.

Свързано:

Идеи за баня Как 42 кв. м. се превръщат в едностаен шедьовър?

Макар и малка, в банята на този апартамент няма нищо необичайно. Но спокойно можем да кажем, че и тя е обзаведена с перфектно чувство за стил и естетика. Душ кабината е в единия край и не позволява на водата да достига останалата част на помещението. Мивката е с модерна форма. Тоалетната чиния е с удобно разположение. Не липсват и закачалки за кърпи и хавлии, както и шкафове за тоалетните принадлежности на обитателите. На стената се забелязва и изход за контакт – удобно и важно за съвременните бани. Плочките на пода и при душ кабината са тъмни – в чудесен контраст с останалите бели плочки на стените и с мивката и тоалетната чиния. Цветовете в банята продължават идеята на апартамента за черно, бяло и металическо. Но и тук преобладаващо е бялото – отразяващо светлината. За нея спомагат и множеството лампи на тавана на помещението. Не липсва и другият основен елемент за дома – цветето, което е поставено елегантно в малка прозрачна чаша до мивката. То би могло да служи за природен ароматизатор. А е и прекрасна идея, благодарение на която със свежия му аромат започват и свършват дните на живеещите в апартамента.