Баня с цветни мотиви

Последна редакция на 02/05/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 2 089 пъти

За да бъде жилището хармонично, дори банята и тоалетната трябва да носят усещането, върху което е акцентирано в останалата част от апартамента. В случая това е постигнато чрез белите плочки, имитиращи тухла. Същевременно една голяма стена е покрита с пъстра мозайка, различна от тази, използвана в останалите зони в жилището, но носеща подобно усещане. Ваната е преградена със стъкло, а нишата вляво от нея е отредена на интересна метална кофа, която може да бъде използвана за различни цели - съхранение на чисти кърпи или пък като кош за мръсни дрехи. Шкафовете над мивката са с огледални вратички, придаващи обем на помещението.

Ако сте от щастливците, които скоро са се сдобили с ново жилище или искат генерално да променят атмосферата в старото, винаги е добре да се допитате до професионален интериорен дизайнер, какъвто лесно ще откриете в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и след като сравните получените оферти, изберете този изпълнител, който най-добре отговаря на очакванията и изискванията ви.

Свързано:

Идеи за баня Светъл апартамент с пъстри акценти, събран в едно помещение

Тази баня, обединена с тоалетна, набляга на белия цвят, който е използван не само за ваната, тоалетната и мивката, но и за почти всички стени. Плочките, с които е "облечено" помещението, са популярният модел, имитиращ тухла. Стената, на която е разположена мивката е в контраст със стерилната атмосфера, тъй като за нея е избрана пъстра мозайка. Плотът под мивката е в същия тон както гранитогреса, използван за подова настилка. Шкафовете над мивката са с огледални вратички, придаващи повече обем. За тоалетната е избрано вградено казанче, скрито зад стената от бели плочки, а вдясно от него в нишата до ваната е поместен голям метален кош - единственият тъмен елемент тук - който може да намери различни приложения. За да се осигури сух под, в единия край на ваната при душа е монтирана стъклена преграда, която стои почти незабележимо в помещението.