Съхранявайте правилно хавлиите и кърпите за баня

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 726 пъти

Източник

Най-добрият начин да направите хавлиите меки и приятни на допир е като ги оставите да изсъхнат на въздух отвън. Ако обаче нямате такава възможност и използвате качествена сушилня за целта, опитните домакини съветват за оптимални резултати никога да не я препълвате с пране, както и да сушите дрехите и кърпите поотделно. От гледна точка на съхранението, тук също има няколко полезни правила, които твърде често се изкушаваме да нарушим.

  • Първото е никога да не закачаме хавлиите и кърпите си една върху друга. В случай че не разполагате с достатъчно закачалки в банята, можете просто да използвате стара стълба, която да пригодите в практична етажерка за хавлии.
  • Друг хитър съвет е, ако не сте притиснати от пространството, да подреждате сгънатите хавлии и кърпи една до друга, като книги, вместо една върху друга. По този начин ще предотвратите смачкването на най-долните кърпи, което често е и причина те да не изглеждат достатъчно меки и пухкави.

Виж още: Сътворете сами приказни цветни фенери за дома и градината

Свързано:

Идеи за баня 5 уникални трика, с които ще запазите хавлиите у дома свежи и меки за по-дълго

Тази компактна баня е същинско олицетворение на красотата и изчистения дизайн. Липсата на плочки по стените е нетрадиционно, но изключително стилно решение, което създава впечатление за по-просторно и светло помещение. Този ефект е допълнен най-вече от избора на цветове – бялото доминира отчетливо в компактната баня, като е разчупено от бежовите плочки на пода, както и сините хавлиени кърпи, окачени на стенната закачалка. Тя от своя страна е разположена по протежението на свободната стена, като осигурява оптимално удобно разположение на кърпите и хавлиите за баня. В дъното на стаята е разположена практична душ-кабина, която покрива нишата и по този начин предпазва стената от разрушителното въздействие на интензивната влага. Душ кабината тук е допълнена от елегантна завеса за баня, чийто семпъл дизайн е разнообразен чрез красивите детайли в кафяво, бежово и синьо. Те кореспондират не само с плочките и сините хавлии, но и с малкото килимче на пода, поставено пред тоалетната чиния. До нея пък вероятно е поставен практичен шкаф за баня, както и огледало, което да разшири визуално помещението и да го направи по-приветливо и уютно. Разположението на отделните зони в банята е съобразено с малките размери на помещението, като целта е да се постигне оптимална функционалност и завидно удобство.