Инвестирайте в добро барбекю и добро гориво

Последна редакция на 10/05/2024 от Ирена Петрова

Изборът на барбекю също е важен. Избягвайте барбекютата за еднократна употреба, които са изработени от евтини материали и почти не могат да се рециклират. Ако имате нужда от разновидност за еднократна употреба, изберете естествено такова, което е биоразградимо.

Още по-добре е да инвестирате в нещо висококачествено, което ще издържи дълго време. Макар че гриловете на дървени въглища ще ви дадат характерния вкус на барбекюто, те отделят около три пъти повече парникови газове от газовите грилове. Най-добрият избор е електрическа скара за открито, която в идеалния случай се захранва с възобновяема енергия.

Ако използвате дървени въглища, изберете устойчив сорт. Голяма част от въглищата, които купувате по улиците, са произведени от неустойчива дървесина и са с добавени химикали. Що се отнася до запалките, избирайте дървени, електрически или натурални, а не бензинови. Уверете се, че държите капака на грила, докато ястията се пекат - така не само всичко ще се сготви по-бързо и равномерно, но и ще изразходвате по-малко гориво. Ако имате газово барбекю, намалете температурата, когато не го използвате.

Свързано:

Снимки за градина и барбекю Съвети за устойчиво градинарство и еко-барбекю с нулеви отпадъци