Градина на балкона

Последна редакция на 29/03/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 2 925 пъти

Независимо дали искате да отделите кът за сядане на балкона или не - той е възможността ви да създадете своята малка градина на метри от земята. Ако желаете, може да използвате цялото налично пространство единствено и само за градина. Друг вариант е да украсите с множество цветя, по-големи храсти и дръвчета в саксия или да използвате масата на балкона, за да я окичите с безброй малки саксийки. Много идейно и полезно е да засадите различни билки в сандъчета, които да закачите в поставки, пригодени за перваз. Така няма да губите от наличното пространство, ще сте обградени от ароматна зеленина и същевременно винаги ще имате мента или мащерка под ръка, за да си направите вкусна лимонада или да подправите ястието, което готвите.

Ако имате нужда от помощ за трансформацията на балкона, може да изпратите безплатно запитване до архитектите и дизайнерите за интериорен дизайн, регистрирани на сайта ни. Ще имате възможност да изберете оферта, отговаряща на вашите изисквания, и да се наслаждавате на промяната, която се случва пред очите ви.

Свързано:

идеи за тераса и балкон Мебели за малък балкон

Растителността винаги е добро решение за вашия балкон, независимо от неговите размери. Ако нямате потребност от мебели там, то може да посветите цялото налично пространство на многобройни саксии с цветя. В случай, че искате да отделите кът, където да сядате на въздух, то цветята ще са приятният акцент, който ви кара да забравите, че сте на балкона, а не в двора на някоя къща. На снимката вляво виждаме как дори едно високо дърво в саксия се вписва чудесно в атмосферата. В комбинация с останалите цветя на перваза на прозореца, то превръща малкия балкон в кътче природа сред бетона. Ако имате място за маса и столове, то около тях може да наредите многобройни саксии, които да създадат желаната атмосфера. Билките винаги са добра идея за балкона. Така през топлите месеци винаги ще имате под ръка босилек, мента или розмарин.