Има ли как да решите междусъседските конфликти? Отговорът е „ДА“ и идва с Beste

Последна редакция на 03/05/2024 от Anna Stankova

Дигиталната платформа за управление на жилищни и бизнес имоти помага за подобряване на отношенията със съседите, поддържане на сградата, прозрачна отчетност на сметките и др.

Случвало ли ви се е да не успявате да стигнете до мазето си, защото някой съсед е натрупал торби и остатъци от ремонта от миналото лято? А да мечтаете за освежаване и по-добра поддръжка на общите части на мястото, където живеете или работите? Вероятно винаги сте искали да улесните процеса по събиране на таксите във входа и да знаете как и за какво се харчат парите ви.

Вече за всички тези въпроси има общо и работещо решение – Beste („Бесте“). Дигиталната платформа за управление на жилищни и бизнес имоти е средството, което може да ви е от полза без значение дали сте домоуправител, управител на офис сграда или жител, който иска да живее в уютен и приветлив вход.

Създадена от български екип, Beste постави началото на платформата за управление на етажна собственост, жилищни и бизнес имоти през есента на 2021 г. От тогава вече има десетки семейства и компании, които виждат ползите от нея. Най-хубавото е, че тя съчетава в себе си решението на основни проблеми като трудното общуване със съседите, липсата на прозрачност, сложния процес при поставянето на даден проблем и намирането на решение за него, както и липсата на дигитални услуги.

Beste събира под един дигитален „покрив“ домоуправители, домакинства и фирми за поддръжка, като на достъпна цена им предоставя бърз и лесен начин за общуване.

Как работи? Даденият имот (сграда, вход, кооперация) се присъединява към платформата и всеки регистриран има възможност да постави проблем и да започне дискусия, да създаде анкета; да създаде задача директно на фирмата, отговорна за поддържката. Освен това всеки има достъп до отчетите и финансите на сградата. Има осигурена възможност и за плащания през Ипей и Страйп от домоуправители.

Beste вече има партньорски взаимоотношения с „Майстор +“, както и с най-голямата компания в България за дистанционни отчитане на комунални услуги (ВиК, топлофикация, газ). Целта на създателите на платформата е да продължат да разширяват удобствата и функционалностите в нея, за да е още по-полезна за домоуправителите и за всички потребители.

Основателите на Beste Константин Иванов и Александър Парашкевов са вдъхновени за проекта си от личния живот, в който като всички останали, се срещат с проблемите в етажната собственост, управлението и поддръжката на сградите и общите части. Стремежът им е да осигурят възможност на все повече хора да подобрят средата, в която живеят, както и да улеснят живота на домоуправителите.

 

 

Свързано:

снимки, идеи и вдъхновения за дома Има ли как да решите междусъседските конфликти? Отговорът е „ДА“ и идва с Beste