Контролирайте добавянето на нови вещи в жилището

Последна редакция на 09/05/2024 от Люси Любомирова

Това е може би най-трудният момент. В наши дни всичко и от всякъде ни приканва да си купим това, да опитаме онова. За да устоим на лъскавите реклами трябва наистина да се научим да контролираме нашето потребление. Съществуват работещи техники за справяне със шопинг манията, но сега не става дума за това.  

Коригирането на потребителските навици и пазаруването съзнателно, носи полза изключително на нас и то в две много важни направления. Първо контрола над емоционалното пазаруване ще се отрази позитивно на бюджета ни, защото ще намали видимо спонтанните разходи. А друга страна ще ни помогне да не задръстим дома си с вещи, които или няма да използваме или прибирайки се вкъщи установяваме, че вече не харесваме. Струва си да опитаме - това работи! 

В крайна сметка отлично подредения дом, в който цари приятна и предразполагаща атмосфера, не е мисия невъзможна. Това са само 5 лесни стъпки, които може да приложим още сега. Иска се само да вложим малко усилия и въображение, известно време за да усвоим новия навик да не харчим безразборно и тогава малкото ни жилище ще стане стилно, уютно и ще изглежда като излязло от страниците на лъскавите интериорни списания.  

Успяхме ли да ви вдъхновим?

Ако отговорът е да, не отлагайте. Сега е момента да действате. Потърсете и помощници в това начинание. За всичко, с което не бихте се справили сами може да разчитате на опита на майсторите в този списък. Остават само няколко месеца до новата година - започнете я нов навик и нов интериор! 

Свързано:

Как да поддържате малкото жилище подредено: 5 експертни съвета