Прозорци тип тента

Последна редакция на 03/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 233 пъти

Макар и да изглеждат малки и недостатъчно уютни, прозорците тип тента за един икономичен и практичен избор. Пантите им са поставени в горната част на рамката. Тези прозорци се отварят навън и нагоре. Оттук идва и названието им, тъй като наподобяват тентите, които иначе се поставят да пазят сянка над перваза. Тук е мястото да споменем и прозорците, чиято панта е в долната част на рамката и се отварят навътре. Те не са тип тента, но също предоставят удобството на полуотвореност. И в двата случая ще получавате добър достъп и до двете страни на стъклото, така че почистването му ще бъде наистина лесно.

Ако вече сте избрали своите прозорци, свържете се с добри специалистите, за да ви ги предоставят и монтират. Вие само трябва да заявите проекта си, да разгледате предложенията от изпълнителите и да изберете най-подходящото за вас.

Свързано:

Какви прозорци да изберете?

На изображението са представени два варианта за прозорци тип тента, както и един вариант за отваряне навътре. Практичното при типа тента е фактът, че се пести вътрешното пространство. Но и в другия случай не се заема много. Тези прозорци са подходящи както за хотели и офис сгради, така и за къщи и апартаменти. Отварящите се навътре вече са доста чест избор за повечето домакинства. Но и външното отваряне се радва на своите почитатели. Както виждате дограмата може да бъде метална или дървена, но и PVC-то е перфектен и най-чест избор. При два от показаните варианти на колажа всеки прозорец е съставен от няколко малки прозореца. Това би било от голяма полза при градушка или друга опасност за стъклата. Ако се счупи един от елементите, поне останалите биха останали здрави. Поради което и бихте спестили пари.