Усамотете се под стълбата за "глътка" четене

Последна редакция на 09/05/2024 от Мария Илиева
Източник | Видяно 1 094 пъти

Понякога в дома ни има места, които са били неизползваеми досега, защото са били определяни като неподходящи за нищо. Но ето че тук ще разчупим това мислене. Винаги може нещо да се измисли за такива на пръв поглед "неудачни" места. Ето къде може да разположим нашия кът за четене - под стълбата. И така да осмислим това "мъртво" пространство. Като не само да му дадем "живот", а да му дадем и "душа". От най-неугледното място то може да се превърне в най-любимото и мечтано. Онова кътче, което да дава смисъл на нашите дни, което да ни одухотвори, чрез допира до най-голямата духовна храна - книгата.

За да осъществите своята мечта, потърсете ни и заявете безплатно проекта си към доказали се майстори, като заявите проект към тях, описвайки от какво точно имате нужда.

Свързано:

Място за четене: толкова малко, но толкова значимо

Не винаги бихме имали място за оформяне на кът за четене до прозореца. Понякога просто наистина няма начин. Но пък ето, че може да имаме преходно пространство край стълбата или под самата нея, която да не ни е хрумвало как да използваме. В посочените примери можете да видите как е оформено то. Просто е нужно да се освежи, да има светлина, да се обособи меко сядане, а защо не и цяло легло, отрупано с меки възглавнички и разбира се, одеялце. И тук там да наредим рафтове за книги. И ето го - нашето мечтано местенце, където да посядваме с книга в ръка. Убедени сме, че винаги ще е заето от някой член на семейството. Това ще бъде мястото, където всеки ще бяга от останалите, когато иска да има поне малко спокойствие. Да си почете, или да си планира някакви неща. Да се скрие там, на онова закътано местенце. Всъщност този кът под стълбата, или ниша в гардероба за полягане, е реплика към отминалото детство, когато като дечица сме имали нужда да се скрием в "тайното" си местенце. Това е начинът един голям човек, да изпита отново онова усещане на интимно усамотение и да чуе вътрешния си глас. Няма по-добра релакс зона в дома от това. Повярвайте ни!