Поставете изолация на тръбите

Последна редакция на 04/05/2024 от Ани Атанасова

Изолирането на тръбите е добра идея, особено ако се намират в студено помещение. Тази стъпка ще ви помогне да ги предпазите от замръзване по време на зимните дни в които термометърът трайно се е настанил под нулата. Още по-добре както за вас, така и за жилището ви ще е да сте сигурни, че всички прозорци и врати са добре изолирани, за да бъде зимата ви гарантирано по-топла.

Следването на всеки от споделените дотук съвети ще ви осигури спокойствието, че ВиК системата ви успешно ще преживее мразовитата зима, за да може отново да ви служи вярно през топлоте месеци. Ако пък имате нужда от професионална помощ, да да приожите дадените тук насоки, винаги можете да разчитате на препоръчаните водопроводчици, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още сега, сравнете оферти и изберете най-добрата за вас. 

Свързано:

Избегнете най-лошите последици от зимата у дома

Наближи ли зимата, почти всички веднага се сещаме, че е време да изоливаме дома си, ако не сме о направили досега. Търсим варианти за поставяне на изолация на стените, пода и тавана, като в зависимост от бюджета и спецификите на дома си, обикновено се колебаем между вътрешна или външна. Тази изолация съвсем не излишна и доказано намалява сметките за отопление. Тя обаче не е единствената възможна. Изолация може, а често е и много препоръчително, да се постави на тръбите, съставящи водопровода на дома. Подобен ход е отлично решение най-вече за тези от тръбите ни, които се намират в по-студени помещения. Много често това е кухнята, тъй като в повечето случаи тя се позиционира в северната или източната част от жилището. Често до нея е сервизното или перално помещение. В никакъв случай не е пречка за максимална сигурност да изолирате всичките си ВиК тръби. Така или иначе, дори и банята ви да е южна, минусовите температури при нея няма да имат много по-различно въздействие. Една инвестиция в добро изолиране на тръби може да ви спести разходи за доста мащабни ремонтни дейности на по-късен етап.