Защо е важно да ползваме безвредни бои за дома?

Последна редакция на 27/04/2024 от Dessislava Usheva
Източник | Видяно 427 пъти

Боите за дома са едни от най-често ползваните строителни материали, с които реализираме интериорните си проекти. Пазарът изобилства от различни видове бои в различни ценови параметри и палитри. Въпреки това обаче, за да постигнем едни действително безопасни и устойчиви решения, е наистина важно да знаем малко повече за това кои бои да изберем и как да ги използваме.

Може би някои от нас вече са чували, че традиционните бои съдържат VOC (летливи органични съединения). VOC са вредни за здравето при изпарение и подлежат на регулация от съответните органи. Те могат да провокират респираторни неразположения, главоболие, да засегнат централната нервна система и др.

Ето защо в тази статия ще дадем основни съвети за това как да избегнем боите, нанасящи вреда на нашето здраве и как да постигнем по-добра устойчивост на стените. Съдържанието на VOC на практика е един от елементите, които разграничават екологичните бои от традиционните им аналози.

Ако ви предстои ремонт, в който планирате използването на бои и не сте сигурни как да подходите, винаги можете да се обърнете за помощ и съдействие към майсторите, регистрирани в платформата на MaistorPlus. Реализирали множество успешни проекти, за които можете да прочетете мнения на други клиенти, те са винаги готови да откликнат на вашите нужди.

Свързано:

Защо е важно да ползваме безвредни бои за дома?