Шапки за комин - защо е необходимо поставянето им

Публикувано на 19/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 22 099 пъти

Комините са важен компонент от всяка една сграда. Наложително е те да бъдат качествено конструирани и добре поддържани. В този ред на мисли, шапките са често подценяван, но въпреки това - съществен елемент от всеки един комин. Ще ви запознаем с техните основни функции, за да научите причините, поради които изграждането им е задължително. А ако имате нужда от ремонт на покрива, не се колебайте да потърсите професионална помощ, за да постигнете най-добрите резултати и да се чувствате спокойно и комфортно в дома си.


Шапките предотвратяват проникването на вода

Необходимо да помислим добре преди да решим да оставим комина си без шапка, поради климатичните условия в нашата страна. Влагата създава множество проблеми, сред които - плесен и мухъл, които повреждат комина. Една добре изградена шапка предотвратява всички усложнения, които водните капки биха могли да създадат.


Животните обичат покрива

Животните са изследователи - те обичат да се разхождат по покрива и да душат наоколо. Най-примамлив за тях е коминът, особено през зимата. Топлината, която излъчва, определено привлича всякакви "приятелчета" - катерички, котки, птици... Често, увлечени от приятната температура, те опитват да влязат в комина, а веднъж попаднали там, последствията са изключително неприятни.

Виж още: 7 любопитни факта за покривите


Шапките предотвратяват нахлуването на животни в комина

Независимо от материала, който сте избрали за вашата шапка, изграждането на мрежа е задължително. Другият вариант е шапката да е максимално най-ниска, за да не успяват животинките да се промъкват вътре.


Шапките с дефлектор предпазват от вятъра

Силният вятър обикновено връща дима надолу и опушва дома, а това е едно изключително неприятно преживяване. Шапките с дефлектор са изградени със специалем механизъм, който се завърта в обратна посока, изсмуквайки въздуха навън, което отвежда дима извън комина.

Виж още: Нуждае ли се покривът ви от ремонт?


Предпазване от пожар

Често се случва въздушните маси да издигат искри нагоре и да изхвърлят горящи въглени върху покрива. Опасността от пожар е съвсем реална, особено ако наоколо има достатъчно дървета и времето е сухо. Шапката предпазва изскачането на горящи материали навън, което неминуемо спестява още една тревога.


Красота и симетрия

Съществуват шапки с най-разнообразни форми и цветове, изградени от различни материали, така че изборът определено е голям. Една правилно подбрана, красива шапка прави комина завършен и стилен, а това придава красив цялостен вид на къщата.

При необходимост от ремонт на комина или покрива, професионалистите са близо до вас, затова не се колебайте да заявите безплатно проект при нас и да получите най-добрите оферти, само в рамките на 24 часа! Ще получите конкурентни предложения от водещи компании и ще имате възможността да разгледате техните профили и потребителски оценки, за да ви осигурим възможността да вземете най-доброто решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
84 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта