Преди и сега: 20 удивителни световни градове

Публикувано на 13/08/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 18/07/2016 | Видяно 5 828 пъти

Лонг Бийч е с население от едва 500 хиляди жители, но е едно от най-предпочитаните кътчета за отдих и почивка в САЩ. Намира се в щата Калифорния, на едва 32 км от легендарния Лос Анджелис. През последните 50 години градът търпи стремглаво развитие, като плажовете му приютяват хиляди туристи всяка година.


Олицетворение на прогреса - Доха

Най-големият град в Катар, побиращ около 80% от населението на страната, Доха има забележителен прогрес от 1977 до 2010г. В началото на 20 век Доха има едва 12 хиляди жители, които се изхранват с добив на перли. Постепенно добивът на нефт и природен газ подпомагат развитието на града, който днес е дом на някои от най-впечатляващите архитектурни шедьоври.


Недостижим напредък - Токио

Въпреки че два пъти е претърпявал унищожителни разрушения (през 1923г. при Голямото земетресение в Канто и по-късно по време на Втората световна война), Токио е успял да се извиси като един от най-страхотните градове днес. Пейзажът му изобилства от сгради с модерна архитектура, a градът все пак е съхранил историята си в сгради като Императорския дворец и великолепни градини като Коишикава Коракуен.


"Маями на Севера" - Форталеза

Форталеза е петият по население град в Бразилия, като на снимката наблюдаваме неговото развитие в периода 1970 - 2011г. Известна още като "Маями на Севера", Форталеза привлича хиляди туристи всяка година с уникалната си плажна линия и нощен живот. Този град има и свой карнавал, който със сигурност си заслужава да се посети. Неговото архитектурно развитие е наистина осезаемо, а финият пясък и безбрежният хоризонт могат да ви накарат да удължите отпуската си с още няколко седмици.

Виж още: 17 удивителни места в Австралия, които си струва да видите


Шенжен - дом за развитие на науката и технологиите

Преди около 30 години малкото рибарско селище нараства до степен, в която днес можем да го наречем един от най-развитите мегаполиси в света. Той е разположен в Китай, като лавинообразният напредък на науката и технологиите му дават тласък за развитие. Сред най-забележителните сгради на територията му са Университетската библиотека и Шун Хинг Скуеър, която е с 384 м. височина.


Гордостта на Малайзия - Куала Лумпур

През последните 25 години Куала Лумпур се развива изключително динамично. Този град е разположен в Малайзия и макар многократно да е разрушаван в миналото, днес може да се похвали с някои от най-впечатляващите забележителности в света. Сред тях са Кулите на Петронас, които са пример за удивителни архитектурни решения. Те са свързани помежду си с мост, а общата им площ се равнява на почти 50 футболни игрища.


Сърцето на Австралия - Сидни

Като най-старият и най-голям град в Австралия, Сидни впечатлява с изумителна архитектура. Пример за това е Сидни Харпър Бридж, чието строителство виждаме на първата снимка. Днес той се нарежда сред най-големите стоманени дъгови мостове в света, най-големият в Австралия. Операта на Сидни е още една перла в короната на страната, като нейният създател - Йорн Утсон, е носител на най-престижната награда за архитектура в света "Прицкер".


Екзотично пътуване до Банкок

Тук виждаме развитието на Банкок от 1988 до 2007г. През този период транспортът в столицата на Тайланд се развива значително, като постепенно тя привлича все повече туристи от цял свят. Банкок разполага с удивителни сгради, като Храма на изумрудения Буда, който е най-святото място в Тайланд, и храма на Ват Ратчанада, в който е разположена единствената сграда, изградена от желязо в държавата.


Уникална атмосфера в Дубай

И това ако не е място за мечтана почивка! Ако планирате да отседнете в Дубай, задължително се отбийте до Бурж Халифа, защото със своите 828 метра височина този небостъргач официално е най-високата сграда в света. Много известни са също Емиратските Кули - небостъргачи, заемащи 12-то и 24-то място в класацията за най-високи сгради. Обърнете внимание и на традиционните пазари (сукове), както и непременно посетете Двореца на шейха, Дубайския музей и невероятните Палмови острови.


Изумителната Атина

Величественият град Атина става столица на Гърция през далечната 1834г. През този период се започва работата по нов градоустройствен план, предвиждащ триъгълник с върхове в Акропола, Керамейк (древният некропол на Атина) и нов кралски дворец. През 20 век населението на Атина нараства значително, което води до проблеми, свързани със замърсяването и свръхзастрояването. Предприетите мерки за справяне с тези въпроси водят до сериозно развитие на столицата, като постепенно Атина се превръща в един от най-емблематичните градове в света!

Виж още: Къщи плаващи сред безкрайни води


"Градът на любовта" - Париж

Най-емблематичният символ на Франция - Айфеловата кула се издига в Париж през 1889г. Тя е с височина от 324 метра и е най-посещаваният архитектурен паметник в света. Други великолепни забележителности, които си заслужава да посетите, са Лувърът, католическата катедрала "Парижката Света Богородица" ("Нотърдам дьо Пари"), Триумфалната арка и много други.


Романтична разходка във Венеция

На снимката откриваме облика на Венеция през 1970г. и в наши дни. Въпреки безспорния напредък, този италиански град е успял да съхрани автентичността на своето минало. Неговото отражение виждаме в световноизвестните разходки с гондоли, както в примерите за великолепна архитектура, като базиликата "Сан Марко", църквата "Санта Мария ди Назарет", двореца "Ка and prime; Д and prime;Оро" и много други.


Космополитната мечта - Ню Йорк

Ню Йорк е мечтана дестинация за милиони хора по света и това съвсем не е случайно. В този метрополис е разположена една от най-високите сгради в света, а именно Емпайър Стейт Билдинг. Тя е един от величествените символи на града, редом със Статуята на свободата, открита през далечната 1886г. Друг емблематичен елемент от облика на града е Бруклинският мост, който пък е сред най-старите висящи мостове и свързва Бруклин и Манхатън.


Великолепният Шанхай

Последните 20 години са изключително благодатни по отношение на развитието на Шанхай. Той е най-големият град в Китай с население от почти 20 милиона души, като впечатлява с телевизионната кула "Перлата на изтока". Тя е с височина 468 метра и се намира в най-модерния район Пудун, разполага с въртящ се ресторант (на височина от 267м.), зали за пресконференции, барове, кафенета и много други. В Шанхай е разположен и друг пример за великолепна съвременна архитектура, а именно Шанхайският световен финансов център с височина от цели 492 метра.

Виж още: 10 пясъчни замъка, които ще направят лятото ви още по-вълнуващо


Дестинация за ценители - Лондон

Лондон е най-големият метрополис в Европейския съюз и е дом на повече забележителности, отколкото имаме сили да посетим. Въпреки това, ще споменем някои от най-важните, които несъмнено са се отразили на пейзажа му през годините. Това са Тауър Бридж, Биг Бен, Уестминстърския дворец, Бъкингамския дворец и много други. Лондон пресъздава перфектното съчетание между съвременна и традиционна архитектура, което придава на града несравнимо очарование!


Райско кътче за авантюристи - Панама

Както можете и сами да се убедите, от 1930 година до сега напредъкът на Панама е забележителен. Тя е столица на едноименната държава, която предлага много разнообразни кътчета за посещаване - от индиански резервати до тропически гори. Златистите плажове и първокласната грижа за туристите са сред най-големите предимства на този град, който предлага и екстремни занимания, като гмуркане, рафтинг и вълнуващи обиколки из местността.


Преди и сега: 20 удивителни световни градове

Лятото е най-подходящото време за вълнуващо околосветско пътешествие! За да ви вдъхновим да предприемете подобно пътуване, ще ви представим 20 великолепни пейзажа, проследяващи развитието на някои от най-забележителните градове в света. Настанете се удобно, затегнете коланите и се впуснете в това вълнуващо приключение с MaistorPlus! Ако пък искате да пренесете атмосферата на Париж, Лондон или пък Ню Йорк у дома, посъветвайте се с нашите опитни специалисти!


Да се отбием до Торонто

Като най-голям град в Канада, Торонто несъмнено има какво да предложи на своите посетители. Именно на негова територия се намира един уникален архитектурен шедьовър - кулата Си Ен Тауър с височина от 553 метра. В Торонто можете да се разходите и по най-дългата улица в света, както и да посетите Хокейната стена на славата.


Напред към Сингапур

Пейзажът на този островен град-държава днес е напълно неузнаваем в сравнение с този от преди 20 години. Сингапур е съхранил своята история и култура в много музеи, като на територията му съществува музей на азиатските цивилизации, на валутата, на армията и дори музей на играчките.


"Перлата на ориента" - Хонконг

Не е учудващо, че Хонконг се посещава от повече от 7 милиона туристи годишно. Този забележителен град, чийто просперитет виждаме в периода 1920 - 2000 година, е специален административен регион на Китай с население 6.6 милиона жители. Впечатляващата архитектура е отличителна черта за Хонконг, където се намират едни от най-високите сгради в света, като Международния финансов център, Централ Плаза и много други.


Столицата на "развлеченията" - Лос Анджелис

Обиколката ни завършва в олицетворението на нощния живот - Лос Анджелис е най-големият град в Калифорния и вторият по големина в САЩ. Сред задължителните места, които трябва да посетите са Холивуд, Обсерваторията Грифит и плажовете на Венис. Едно е сигурно, в "Развлекателната столица на света" със сигурност няма да скучаете! А ако това пътуване ви мотивира да преобразите дома си в духа на някое от тези неповторими кътчета, пуснете заявка в MaistorPlus в откриването на подходящите майстори за целта! Сравнете получените оферти, разгледайте профилите на изпълнителите и изберете този, който е най-близко до сбъдването на вашата мечта.


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта