10 пясъчни замъка, които ще направят лятото ви още по-вълнуващо

Публикувано на 07/07/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 12/07/2016 | Видяно 4 888 пъти

Магията на този замък е специална, защото е построен от деца. Конкретно този от снимката може и да не съществува вече, но ако се разходите из Бораки, Филипините, на негово място е много вероятно вече да се издига друг и все така вечер ще бъде осветен със свещи, запалени от детски ръце.


Малка спретната къщурка с две коли отпред

Е, в случая колата пред къщурката е само една, но стига за две. Няма да се налага да ѝ плащате автокаско, а и винаги ще е паркирана пред дома ви, поне докато вятърът не я отнесе.


Страшен пясъчен замък

Съществува ли период в живота ви, когато много обичахте усещането да разказвате побиващи ви тръпки истории вечер край лагерния огън? Е, сега можете да повторите упражнението в компанията на страшен замък, пък бил той и от пясък.


Пясъчен мост

Замък тук не се вижда, но това лирично отклонение беше неизбежно. Изглежда сякаш гравитацията тук е умело измамена и всички малки фигурки, накацали по пясъчното съоръжение, успяват да останат във въздуха. Истински висш пилотаж!


Анонимен пясъчен замък

Авторите на тази красота, сътворена от пясък, не са ни известни. Това не ни пречи искрено да се възхитим на творбата им и да започнем да планираме подобни строителни подвизи със семейство и приятели.

Вижте още: 17 удивителни места в Австралия, които си струва да видите


12-метров пясъчен замък!

На този пясъчен замък за кратко са имали възможността да се радват жителите на Бразилия миналата година. Впечатляващото при построеното от американския артист Ръсти Крофт здание е височината му - 12 метра!


Пясъчна борова градинка

Вероятно сте виждали немалко пясъчни замъци през живота си - на снимка, а ако сте късметлии, и на живо. А колко често ви се случва да се насладите на истинска пясъчна борова горичка?

Вижте още: Постройте къщата си около дърво


Цветен пясъчен замък

За да го направи още по-очарователен, авторът на този пясъчен замък е решил да му добави цвят. Така край него успява да потече река, а полянките му са почти като истински.


Приказен замък в Ню Йорк

Приказният замък, който виждате на тази снимка, е дело на професионалния пясъчен скулптор Мат Лонг. Можем само да гадаем колко търпение и прецизност са нужни, за да се получи това спиращо дъха творение, прекрасно допълващо градския пейзаж на Ню Йорк.

Вижте още: Уникални басейни от различни кътчета на света


10 пясъчни замъка, които ще направят лятото ви още по-вълнуващо

Преди броени дни в Бургас официално стартира осмото издание на традиционния вече за града фестивал на пясъчните фигури. Това ни даде повод да потърсим замъци, издигнати от пясък, в различни краища по света, и да ги споделим с вас. Така заедно ще си припомним времето, когато подобно творчество на плажа беше сред най-забавните игри, а и ще направим лятото си още по-вълнуващо. И следващия път когато вашето хлапе ентусиазирано зарови ръце в пясъка, не бързайте да го спирате, защото строителните му подвизи на плажа, могат да бъдат повод един ден да стане знаменит архитект.


Блокче по блокче...

Изумителна е точността на формите, от които е изграден този пясъчен замък. Правоъгълниците, и по-точно, паралелепипедите, използвани за строежа, са като направени от бетон. Невероятна прецизност!

А ако вие имате желание да построите нов дом, като не е задължително непременно да е замък и да е от пясък, можете да разчитате на специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете беплатно проект и в рамките на денонощие ще получите различни оферти, в зависимост от параметрите, които сте задали. Ще можете да се запознаете с профилите на изпълнителите, да разгледате оценки от други клиенти към тях. Сами преценявате кого да наемете, а след това имате възможност да оставите и своята оценка за извършената работа.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта