Великолепие, екзотичност и вдъхновение, съчетани във вила Siam, Тайланд

Публикувано на 24/04/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 18/07/2016 | Видяно 3 842 пъти

Как изглежда според вас мечтаната почивка? Златисти плажове, кристално чисто море, жилище, съчетаващо традиционна тайландска архитектура и вдъхновяващи екзотични елементи. На границата между неземния лукс и съвършената интериорна фантазия стои именно комплекс "Iniala", който съчетава всичко това! Той е разположен в Тайланд и се състои от 3 вили (с по 3 апартамента) и един фантастичен мезонет. Днес ще ви представим перлата в короната на този комплекс, а именно вила "Siam". Ако вече и вие мечтаете за подобно плажно жилище, значи е време да го осъществите, като направите безплатна заявка в MaistorPlus. Намерете подходящите специалисти и се уверете сами, че в архитектурата и интериора всичко е възможно!


Елегантно съчетание на тайландската култура и будизма

Вила "Siam" е творение на Егърейт Уончерит (Eggarat Wongcharit), което впечатлява с уникалния си дизайн и удобство. Вдъхновена е от тайландската култура, въплътена в традиционните занаятчийски техники на местността, използвани за направата на някои елементи, и будизма, който проличава в цялостния облик на проекта. Интересните елементи, с които вилата разполага, включват легла и дивани, окачени за тавана с помощта на сплетен бамбук. Именно тук можем да видим използването на различни органични детайли, които са емблематични за целия комплекс. Стъклените мозайки и плетените декорации пък придават допълнителна елегантност и стил на отделните помещения.


Елегантност и несравнима красота

Почитта към Буда проличава в интериора особено чрез три осветени изображения, окачени зад бели дивани, които впечатляват със своето седефено покритие. Невероятните декорации, обхващащи част от стените и тавана впечатляват гостите на вилата още на прага. Наблюдава се афинитет към облите и вълнообразни форми, меките нюанси, точно премерено съчетаване на различни орнаменти и декорации.

Виж още: Свеж и цветен апартамент в сърцето на Варшава


Екзотиката на лотоса вдъхновява дизайна на един от апартаментите

Обликът на този апартамент съчетава хармония и възвишеност, присъщи на будистката култура. Още с влизането в него, ще ви направи впечатление, че стените и тавана на спалнята са обсипани с красиви подложки на лилии, като символ на целомъдрие и чистота.


Други интересни елементи отново са белите дивани

Според вярванията свещеното китайско цвете лотос вдъхва сила и плодородие, което обяснява защо то е вдъхновило архитектурната мисъл на Егърейт Уончерит (Eggarat Wongcharit). Други интересни елементи са отново белите дивани, покрити със седеф. А може би най-впечатляващата декорация във вилата са рибите, украсяващи банята и тоалетната.


Ин и ян в съвременната архитектура

Два апартамента, които се допълват, подобно на ин и ян и на всичко отгоре разполагат с величествена гледка към морето-това е великолепният завършек на вила "Siam". Стаите са с напълно противоположна симетрия, съчетаващи бяло и естествено дърво, а леглата представляват своеобразни пашкули, в които да отпочивате качествено.


Фантастично преплитане на техники и похвати

Тук традиционните тайландски техники и използването на бамбук отново са на почит, а зелените имитации на растения придават доза свежест на помещенията.


Луксът във всички свои проявления възтържествува в зоната за СПА

СПА зоната е може би най-забележителното сливане на традиционната култура и съвременния лукс във вила "Siam". Като част от вилата тя е разположена отвъд дневната и е вдъхновена от прекрасен храм, сгушен в планините на северен Тайланд.

 


Традицията среща новаторството

СПА зоната е може би най-забележителното сливане на традиционната култура и съвременния лукс във вила "Siam". Като част от вилата тя е разположена отвъд дневната и е вдъхновена от прекрасен храм, сгушен в планините на северен Тайланд.


Великолепна гледка към Андаманско море

Ще завършим тази невероятна разходка из вила "Siam", излегнати до личния ни басейн, разположен на тераса с изглед към Андаманско море. Ето къде били скрити най-красивите и екзотични залези!

Макар и кратко, това своеобразно пътуване до Тайланд ви накара да помечтаете и вие да го посетите, нали? А защо не пренесете подобни невероятни архитектурни решения и на собствената си вила? От сътворяването на мечтаното кътче за отмора и релакс ви дели само една безплатна заявка в MaistorPlus. Тя ще ви даде възможност да сравните оферти на различни майстори и да разгледате оценки от потребители, защото в сбъдването на мечтания дом няма място за компромиси!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта