Свеж и цветен апартамент в сърцето на Варшава

Публикувано на 08/01/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 09/08/2016 | Видяно 6 088 пъти

Предлагаме ви да разгледате едно жилище в полската столица Варшава. То е строено през 1954 г., но му е придаден нов, съвременен облик. Предишният собственик е започнал промените, а новият му притежател, Гжегож, е доразвил идеите. За практическата реализация Гжегож се е доверил на архитектурното студио "Widawscy studio architektury". Едно от предизвикателствата е височината на помещенията, която е 280 см. Дизайнерите са взели смело и сравнително нетрадиционно решение да я "свалят"–таваните са в наситени плътни цветове.

Вижте още: 5 начина да задържите лятото в дома си


Пролетна кухня

В кухнята цъфти вечна пролет. Едри оранжеви цветя красят тавана. В противовес, масата и столовете са елегантни, от черно стъкло. Част от стената е оставена на тухли, без замазка, което заедно с украсата от артистични колажи, добавя бохемско настроение.


Слънчева всекидневна

Във всекидневната е заложено на топлата цветова гама от оранжево, тъмно жълто и кафяво. В стените има вградени бели рафтове за книги, а мебелите са тапицирани с тъмна кожа. Оформен е работен кът и кът за гости.


Подредено и прилежно антре

Още с влизането в апартамента усещаме изрядна спретнатост и изчистен дизайн. Всичко е добре преценено и цветово съчетано. Няма излишни вещи или дори възможност за създаването на хаос.

Вижте още: Практични шкафове и чекмеджета в кухнята


Отличителна спалня

Дръзката игра на цветове достига кулминация в спалнята. Обикновено свързваме това помещение със светли неутрални тонове. В случая обаче няма нищо подобно–стените на стаята за сън са в тъмно, почти черно лилаво.


Спалня с цветно пиршество

Таванът е наситено, предизвикателно, дори греховно червен. Такава е и постелката на леглото. Въпреки необичайнети краски стаята е примамлива и уютна.


Уникална баня и тоалетна

Фантазията на дизайнерите се е развихрила и в банята и тоалетната. Стените са облицовани с малки лъскави черни плочки. Мивката и тоалетната са изкрящо бели. Веселото шарено шкафче под мивката грее сред строгите контрастни цветове.


Всеки детайл е от значение

Над тоалетната има уникален вграден рафт за съхранение на тоалетна хартия – от стените и тавана излизат три черни ръце. Освен като леко зловещ декор, ръцете могат да изпълняват съвсем практичната роля на окачалки.


Ексцентричност?

Вижте още: 9 различни стила за интериора на банята

Сбъднете и вие мечтания си дом-от всяко жилище, старо или ново, може да се получи един уникален резултат, който да радва окото и да топли душата. Посъветвайте се с архитекти и дизайнери, които да осъществят желанията ви! Пуснете заявка и сравнете предложенията.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта