Mapetherm Adhesive for EPS – Продуктът, който ти лепва идеално

Публикувано на 18/11/2019 от Реклама | Последна редакция на 04/05/2020 | Видяно 10 572 пъти

Мартин Стоянов е Технически Мениджър в Мапеи България почти от създаването на компанията. Повече от 10 години, той и екипът му от продуктови специалисти, предоставят решения на строителните обекти в България. Той познава продуктите  в детайл, следи внимателно световните тенденции и спомага за навлизането на иновативните продукти на компанията в България.

Mapetherm Adhesive for EPS е еднокомпонентен циментов разтвор за лепене и шпакловане на топлоизолационни панели и системи от EPS, XPS и минерална вата. Използва се за лепене и шпакловане във външни и вътрешни условия при полагане на топлоизолационни плоскости върху циментови и варо-циментови мазилки, бетон, керамични или бетонови тухли. Мултифункционалността му го прави подходящ за всеки строителен обект.

Предимства на Mapetherm Adhesive for EPS

Лепенето на топлоизолационни панели и системи за външна изолация, никога не е било по-лесно. Това е така, заради множеството предимства на Mapetherm Adhesive for EPS.

  • Причината да се работи с лекота с продукта, е че лепилото е със среден вискозитет, което го прави с добра обработваемост.
  • Също така притежава много добри тиксотропни свойства и може да се полага върху вертикални повърхности без опасност от стичане и приплъзване на плоскостите.
  • Прилепва отлично към всички видове строителни материали и се втвърдява без особено свиване.


Професионални съвети за работа с продукта

Мартин Стоянов съветва, основата върху, която ще се полага продуктът да бъде здрава, гладка, без прах, изронени участъци, грес, мазнини, лепило и др. Сместа се разбърква с електрическа бъркалка на ниска скорост, за да избегнете навлизането на въздух до получаване на гладка, кремообразна смес без бучки. Получената смес остава годна за работа цели 3 часа, което ви дава свободата да не се чувствате притиснати от времето.

Как се работи с Mapetherm Adhesive for EPS?

Mapetherm Adhesive for EPS се нанася директно върху цялата повърхност на гърба на плоскостите с назъбена маламашка или на няколко топки и рамка чрез мистрия. Мартин Стоянов и екипът му от специалисти препоръчват, когато работите с големи плоскости, лепилото да се нанесе върху цялата повърхност преди да ги положите. След работа с Mapetherm Adhesive for EPS, инструментите и съдовете се почистват изключително лесно само с вода.

Продуктът се предлага в торби по 25 кг. Mapetherm Adhesive for EPS дава възможност да бъде съхраняван в оригиналната си опаковка до 12 месеца, която успява да запази живота на продукта цяла една година.

Повече детайлна информация за Mapetherm Adhesive for EPS и останалите продукти на сайта на Мапеи България, както и на нашата Facebook страница. Там може да следите ежемесечните съвети на нашите Продуктови специалисти.

Ако пък информацията там не ви e достатъчна, нашият Технически Отдел е на разположение да отговори на всичките ви въпроси.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта