Преди и след: Организационни идеи, с които да опитомите хаоса у дома

Публикувано на 12/08/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 23/08/2019 | Видяно 3 391 пъти

Независимо какъв е размерът на вашия дом, създаването и организирането на приветливо пространство не е лесна задача. То изисква комбинация от умения, като усет за стил, креативно мислене и, естествено, малко подреденост. Организирането е важно, тъй като претрупването на дадено помещение с вещи може едновременно да развали декора му и да помрачи свежата атмосфера, която би трябвало да вирее в него.  А и освен това един дом изглежда много по-стилен и уютен, ако за него се полагат редовни грижи. Още един бонус е, че единственото средство, което ви е нужно, когато става дума за подреждането и организирането на дома ви, е... време.

За да получите своята дневна доза вдъхновение и мотивация за по-красив, уютен и спретнат дом, сме ви подготвили няколко трансформации на помещения, които от истинска дефиниция за "хаос" са станали прекрасни райски кътчета. 

Ако пък планирате по-грандиозна промяна във вашето жилище, не се колебайте да се свържете с компетентните специалисти, регистрирани в нашата платформа. 


Преди и след: Неугледна холна секция, превърната в стилна фокусна точка

Преди: Холът изглежда неугледен и естетиката в него липсва. Причината - холните рафтове са празни. Върху тях са поставени само стари вестници, които по никакъв начин не допринасят за по-стилен и цялостен интериор.  Наличието на вградени рафтове и шкафове е голямо предимство. Те дават изключително много пространство за съхранение. Няма значение дали това пространство ви е нужно за неща, свързани с работата ви или пък просто за декор. А в случая разпилените хартии и вестници не помагат по никакъв начин за създаването на красива атмосфера.

След: Красивата и подредена домашна библиотека допринася за наличието на добър стил в помещението. Тя се превръща във фокусна точка във всекидневната. А как е постигнат този ефект? Лесно! Просто покривате рафтовете и секцията със слой боя, чийто цвят да съвпада с този околните стени. Така се създава впечатление за повече простор, а помещението изглежда по-светло и “отворено”. За разкош по рафтовете сложете любимите си книги, а по стената между тях окачете картина или друг вид визуално произведение на изкуството.


Преди и след: Разхвърляна спалня, превърната в спретнато местенце

Преди: Неорганизираната и разхвърляна спалня със сигурност е налице в почти всеки дом. Положението става още по-неспасяемо, когато спалното помещение се споделя от няколко човека, всеки от които има собствени виждания за облика му и поддръжката му. Резултатът - претрупано пространство, което се нуждае от спешна реорганизация. 

След: Решението - винаги има скрити местенца, в които може да съхранявате вещите си. Трябва само да ги откриете. В случая новото оформление на спалнята също допринася за оптимизирането на пространството. Двете легла са разделени от бюро, което открива повече място за съхранение на книги и други принадлежности. Малките скринове, сложени до стената, пък, откриват място за съхранение на вещи извън полезрението. 

Вижте още: Хитри идеи за организация на дрехи и вещи


Преди и след: Разпилян кухненски шкаф, превърнат в пример за организация

Преди: Разпиленият кухненски шкаф. Още една позната картинка, която е налична в повечето домове. Кухненските шкафове определено са супер удобни, тъй като помещават почти всички посуди, които са ни необходими за пълноценен старт на деня. От чаши за кафе или вода, през купички до кафени зърна, подправки и захар - все любими неща. Е, когато липсва организираност това иначе любимо кухненско кътче, може да се превърне в истински кошмар.

След: Красиво, подредено и организирано местенце. Как е постигнат този ефект? Отново много лесно! Боядисайте задната стена на шкафа в тъмен цвят. По този начин елементите, които търсите изпъкват и стават по-лесни за намиране. Кукичките, прикрепени към долната част на рафта, пък, дават възможност за закачване на чаши за кафе и чай. Е, истински пример за добра организация, нали?


Преди и след: Хаотичен домашен офис, превърнат във вдъхновяващо пространство

Преди: Вече сме споменавали, че най-големият враг на креативността и творческия поток е лошата организираност или, както е в случая, тоталната й липса. Неорганизираността и липсата на стил в този домашен офис, го превръщат в най-лошото и спиращо вдъхновението работно пространство.

След: Е, в края на всеки тунел има светлина. Или иначе казано - надеждата е винаги налице, както и изходът от всяка трудност. А когато имате и малко изобретателност и много добри организационни умения, резултатите са повече от впечатляващи. Оказва се, че на разхвърляното работно пространство му трябва много малко, за да се превърне в мултифункционален домашен офис. Свежият вид е постигнат с малко боя и красиви кутии и стъклени буркани, допринасящи за по-доброто съхранение на важните вещи. И ето, че домашният офис вече е място, в което може да се твори и да се върши сериозна работа. 

Вижте още: Как да обособим домашен офис във всекидневната?


Преди и след: Претъпканият хладилник, превърнат в най-вкусното кътче

Преди: Още един задължителен за почти всяко жилище елемент - претъпканият хладилник. Няма нищо по-лошо от това да не можете да откриете любимата си храна, поради това, че е в най-задния ъгъл на хладилника. Е, решение на проблема, разбира се, има!

След: Най-важните предмети за организация в кухнята са… кутиите. Когато хранителните артикули са поставени в кутии с дръжки в краищата им (по този начин те стават по-лесни за изваждане и поставяне), мисията “да намерим любимата храна” става в пъти по-лесна. Ползвайки тези кутии, можете да разгледате по-добре всичката налична в хладилника храна само с един поглед и да извадите тази, която ви е необходима.


Преди и след: Правилното съхранение на тигани и тенджери

Преди: Всички сме правили грешката да съхраняваме тиганите и тенджерите си, като ги поставяме по големина един върху друг. Тази грешка пък от своя страна, знаете, че води до лава от кухненски посуди. Ето и пример -  взимате предмет от средата на купчината, а останалата част пада във всички посоки. Какво е решението на проблема?

След: Решението, естествено, е по-лесно, отколкото предполагате. За да предпазите кухненските си артикули, а и себе си, от своеобразен вулкан, се налага да  използвате органайзери. Те ще ви позволят да подреждате предмети от двете им страни. А резултатът - всеки път, когато имате нужда от тиган, единственото, което трябва да направите, е просто да го издърпате. Без вулкани в кухнята.

Вижте още: 10 невероятни идеи за организация в кухнята


Преди и след: Кошмарната детска стая, превърната в приказно място

Преди: Разхвърляните във всички посоки детски играчки определено не са впечатляващо, естетически издържано интериорно решение. Без контейнери, в които да се съхраняват, играчките, в крайна сметка, са разпръснати по земята. А ярките им цветове, меко казано, не се съчетават с декора. 

След: Най-красивите неща са невидими за очите. Или пък просто са скрити добре. Перфектно решение за съхранение на детските играчки е пейката, инсталирана до прозореца. Играчките се побират във вътрешността й с помощта на кошници. По този начин, когато не се използват, те остават настрана, а когато отново дойде време да влязат в игра, просто се изваждат. Още един плюс на пейката е, че предлага допълнително място за сядане, в което можете да се насладите на любимо лежерно занимание.

Както се уверихте, стилът и удобството вървят ръка за ръка, когато става дума за организиране и подреждане на дома. 

Ако пък имате нужда от съдействие при ремонта и дизайна на вашето жилище, заявете проект в нашата платформа, напълно безплатно. До един ден ще получите оферти от доказани професионалисти, а от вас се иска само да изберете най-подходящия за вас и вашите цели. Ако имате колебания, можете да разгледате и отзивите на други клиенти. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта