Висока енергийна ефективност и мултиприложение – серията Comfora на Daikin ви осигурява всичко това!

Публикувано на 09/07/2020 от Елизабета Костова | Последна редакция на 28/02/2023 | Видяно 6 622 пъти

Разгледай предложенията на Daikin

Спасението в горещите летни дни безспорно е добрият климатик. Изборът на този уред за дома трябва да бъде добре обмислен. Освен че трябва да е качествен, то трябва да се съобразят и други фактори, сред които енергийна и работна ефективност, без шум и добра циркулация на въздуха.

Инвестицията в климатик е нещо, което наистина си заслужава. И освен за топлите месеци, ще ви бъде от полза, когато дойдат първите студени фронтове. Именно затова е добре още в началото да направите информиран избор, който ще ви се отплати в следващите няколко години. Днес ще ви насочим на какво трябва да обърнете внимание и какви са характеристиките на добрите уреди.

”Advertisement”


Отличителни белези на добрите климатици

Защо да изберете Comfora от Daikin?

Със сигурност, когато ви предстои да купите нов климатик за дома, трябва да обърнете внимание на редица фактори. Кои са те и защо трябва да се съобразявате с тях?

  • Енергийна ефективност – ако не искате новият уред в дома ви да се отрази на сметката ви за ток, то на първо място трябва да изберете модел с висока енергийна ефективност. Вариантът на уред с клас А++ е много добра алтернатива. Допълнителен бонус ще бъде, ако работи с хладилен агент R-32, който е с нисък потенциал за глобално затопляне. По този начин освен ниски сметки, ще бъдете и в полза за околната среда.

  • Високо качество на въздуха – не е задължително да имате алергия, за да имате нужда от добро качество на въздуха. С оглед на това, когато купувате климатик, трябва да обърнете внимание на този фактор. Филтрите са от голямо значение. С тяхна помощ ще кажете „Сбогом“ на акарите, полените и прахта. Здравословната атмосфера у дома е гаранция за хармония и уют. Така че не пренебрегвайте този фактор.

  •  Безшумен режим на работа – за да нямате проблеми със съседите или шума от климатика да нарушава собствената ви хармония, то задължително ще имате нужда от уред, който е с нормални нива на шум. През топлите дни и студените месеци удоволствието наистина е несравнимо, когато мислите ви не са нарушени от звуците на климатика.

  •  Интелигентно управление – технологиите се развиват с бързо темпо, което направо е грехота да не следвате. Все по-голяма част от моделите предлагат функцията да управлявате климатика от разстояние. Това несравнимо удобство ще ви даде възможността да командвате уреда чрез мобилно приложение на телефона. По този начин, само с едно натискане на бутона, ще имате приятна температура в дома си през различните сезони.

  • Препоръчително е да избирате климатик, който е проектиран за европейски климатични условия. Така ще си гарантирате отлична сезонна ефективност. Моделът Comfora FTXP-M на Daikin е сред продуктите на пазара, които отговарят и на това условие. Той е един чудесен избор за вашия дом през всеки сезон.


Знаете ли какво е мултисплит?

Мулти сплит или мултиприложение – възможността няколко вътрешни тела да бъдат свързани към едно външно тяло е страхотна алтернатива. Тези модели са много подходящи както за ново строителство, така и при ремонти.


Важни характеристики на съвременните климатици

Много често хората се притесняват, че климатикът ще развали визията на интериора. Ако обаче направите правилен избор, тази дилема е напълно невъзможна. Моделът Comfora на Daikin за класовете 20-35 е с широчина само 77 см., което го прави чудесен избор за всеки дом.

  • Модерният външен вид на климатика е от съществено значение. По този начин няма да се налага да правите компромис с дизайна на стаите и този на уреда. Просто защото те ще бъдат в пълна хармония.

  • Възможността за стенен монтаж, над вратите или в помещения с ограничено пространство е много важна за цялостния облик на стаята. Също така това ще ви даде допълнително удобство и ще ви спести главоболия по търсене на точното място за позициониране на климатика.

  • Препоръчително е да изберете климатик, който е проектиран за европейски климатични условия. По този начин ще си гарантирате отлична сезонна ефективност. Моделът Comfora FTXP-M на Daikin е сред продуктите на пазара, които отговарят и на това условие! Той е един чудесен избор за вашия дом през всеки сезон!

За повече информация посетете сайта на нашите партньори от Daikin.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта