Детска стая за отличници

Публикувано на 19/08/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 01/10/2019 | Видяно 1 693 пъти

Стаята на вашето дете е помещението вкъщи, което най-често подлежи на промяна. Трябва да отговаря на всяка възраст, през която малчуганите преминават. Почти всички имат любими приказки, филми, книги и са много щастливи, когато видят някой анимационен герой на плакат в стаята си. Често момиченцата искат да живеят в приказка, затова получават специален кът, в който да се чувстват като принцеси. Момчетата пък харесват „Междузвездни войни“ и искат да пренесат галактическото пространство у дома. Всичко това е възможно и лесно, стига да познавате вкуса на детето си.

Сега обаче ще ви предложим нещо малко по-различно – детска стая за отличници. Това е уютно помещение, в което детето ви ще се учи и забавлява едновременно. За да си направите идеалната мултифункционална стая, свържете се с дизайнерите, които са регистрирани в нашия сайт. Те със сигурност ще ви улеснят, ако имате затруднения по време на обзавеждането. 


Да потърсим държавите и континентите

Все по-популярно става едната стена от детската стая да бъде облепена в тапети с картата на света. Това е наистина добра идея, защото е изключително занимателно и образователно. Можете да играете с детето си – кажете му името на някоя държава и го накарайте да я открие.

  • Ако предпочитате стените изчистени, но все пак идеята за урока по география ви допада, може да декорирате стаята с картини на различни столици. Те са красиви, пъстри и младежите ще обогатят знанията си за света около нас.
  • Още един добър вариант е килимче в средата на стаята с карта на света. Ролята му е същата като на тапетите, но запазвате стените едноцветни.


Играем и се учим

Вероятно сте виждали онези килимчета за детска стая, на които е илюстрирана писта за спортни коли и децата могат да си играят.

  • Купете килимче с подобна игра, но с образователна цел. Може да бъде нещо като монополи. За по-малките изберете пъзели, които след това да декорират пода.
  • Настолните игри винаги са чудесен вариант за обучение чрез забавление. Хубавото е, че те често са семейни и можете да прекарвате време с детето си. Няма да е излишно да се сдобиете с няколко кутии със забавни игри.

Вижте още: Превърнете детската стая в забавна образователна зона!


Стъпала на знанието

Разполагате ли със стена без декорации? Ако да, значи това предложение може да ви бъде от полза. Направете стъпала на знанието за вашето дете:

  • Нарисувайте футболни топки под формата на стъпала - за момчетата, и сандали на висок ток - за момичетата.
  • Над всяко стъпало трябва да има въпрос по история, география, математика – каквото интересува детето ви.
  • Последното стъпало е златна купа, сладолед, шоколад – отново каквото би се харесало на малчугана.
  • След всеки правилен отговор играещият се изкачва по едно стъпало нагоре и така стига до наградата си. В резултат получавате едно доволно и добре информирано дете!


Да се пренесем в класната стая

Бялата дъска и черният маркер – ето какво крещи „отново в клас“. Но не е задължително да бъде досадно или натрапчиво. Можете да покажете на вашия ученик, че обучението е и забавно.

  • Окачете дъската някъде на достъпно място и дайте на детето си да пише.
  • Може да се събира с приятели и там да записва резултати от игрите.
  • Най-малките могат да рисуват различни животни, да се учат да пишат и четат по-добре. 
  • А ако се наложи дори и вие може да оставите послание на детето си, когато то трябва да свърши нещо - "оправи си стаята" е добър вариант. 

Вижте още: Как интериорът в детската стая да остане актуален за по-дълго


Стая, подходяща за деца на всяка възраст

Децата растат, а с това и интересите им се променят. Повечето тийнейджъри искат съвсем различна стая от досегашната им, а това налага чести интериорни промени. Ученето е за всички възрасти и затова стаята за отличници е универсална. Подходяща е за най-малките, но и за юноши. Младежите ще се учат и забавляват едновременно и ще разберат, че уроците могат да бъдат и развлекателни.

Допада ви идеята за такъв тип стая и искате да я реализирате вкъщи? Дори и най-малката трудност при създаването й не трябва да ви тревожи, защото можете да се допитате до доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта