Детски легла – цени

Публикувано на 09/02/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 09/02/2017 | Видяно 43 565 пъти

Изборът на обзавеждане за детската стая може да се превърне от приятно занимание в истинско предизвикателство, което поглъща много време и средства. За да ви улесним в тази задача, днес ще ви представим средните цени за детски легла на пазара, които ще ви ориентират към какъв тип мебел да се насочите според личния ви бюджет. Макар те да варират значително в зависимост от дизайна и размерите на матрака, все по-често българските домакинства залагат на детски легла със стандартен единичен матрак, така че да не се налага подмяна на леглото след едва 2-3 години. Затова красивите детски легла, които ви представяме днес, са предназначени за матраци с размери около 80-90 см. ширина и 190-200 см. дължина. За качествената изработка на детско легло по поръчка пък разчитайте на опитните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Единичното детско легло е наистина икономичен вариант

Единичните детски легла обикновено са изработени от ПДЧ плоскости или дърво, като цената им варира според материала и типа на леглото. На пазара ще откриете единични детски легла с чекмеджета, които можете да използвате за съхранение на спалния комплект на детето, както и такива без подобни екстри, които са и значително по-евтини. Цените на детските легла се променят и в зависимост от техния размер, като легло със стандартен матрак с размери около 190-200 см. дължина и 80-90 см. ширина, те са:

  • Единично детско легло от ПДЧ, без включен матрак, без чекмеджета и шкаф, струва между 54 и 203 лв.
  • Дървеното единично детско легло може да достигне цена до 260 лв.
  • Допълнителната ракла или чекмеджета оскъпяват детското легло, като тогава то може да струва до 329 лв., отново без включен матрак.

Виж още: Хладилници за вграждане - цени


Ъгловото детско легло ви дава възможност за съхранение на вещи

Повечето български домакинства поставят детското легло в ъгъла на помещението, понякога, притиснати от липсата на пространство, друг път – за осигуряване на по-голяма площ за игра на детето. Ъгловото детски легла често притежава механизъм за повдигане на матрака, който позволява съхранение на кутии с обувки или играчки под тях. Този тип мебели също могат да бъдат с и без ракла или чекмеджета, като в повечето случаи цените им са в следния диапазон:

  • Единичното ъглово легло от ПДЧ с механизъм за повдигане на матрак струва между 82 и 203 лв. Размерите на матрака отново са 190-200 см. дължина и 80-90 см. ширина.
  • Вариантите с допълнителна ракла и чекмеджета пък са на стойност между 120 и 224 лв.


Комплект от две ъглови детски легла спестява място в помещението

Детските ъглови легла често вървят в комплект, който позволява този тип мебели да заемат минимално място в помещението, без това да влияе върху тяхната функционалност. Подобно на единичните детски легла, тези също най-често са изработени от ПДЧ, като варират значително откъм предлагани цветови комбинации и възможности на дизайна. Обикновено комплект от две ъглови детски легла с единични матраци (с размери около 190-200 см. и 80-90 см.) струва:

  • Комплект детски легла с механизъм за повдигане на матраците струва между 134  и 234 лв., като в тази цена не влизат матраците, но пък е включена удобна ракла за съхранение на спални завивки.
  • Цените за комплект ъглови детски легла с включени матраци и механизъм за повдигане пък могат да достигнат до 374 лв., в зависимост от материала и дизайна.

Виж още: Обръщане на прозорци – цени


Двойно детско легло, скрито в една функционална конструкция

Детските легла тип “сандвич” са все по-популярни днес, когато домакинствата търсят лесен начин да създадат оптимално функционална детска стая. За целта те все по-често залагат на детско обзавеждане, което има изненадващи „скрити“ възможности за съхранение или пък притежава включено допълнително легло. Детските легла тип сандвич позволяват под основния матрак да бъде включено друго легло, което се издърпва, подобно на чекмедже. Цените за тези детски легла са в следния диапазон:

  • Детско легло тип сандвич без матрак обикновено струва между 250 и 319 лв.
  • Същото легло, но включена ракла и матрак пък може да достигне цена от 469 лв, в зависимост от избрания материал и най-вече вида на матрака.


Двуетажни детски легла за близнаци

В случай, че се радвате на близнаци, със сигурност се стремите към това да им създадете възможно по-голямо удобство в общата детска стая. За тази цел спомагат не само функционалните модули за детски стаи, които обединяват две легла, бюро и дори гардероб в рамките на една устойчива конструкция, но и класическите двуетажни легла, които всички хлапета обожават! Техните цени пък варират между:

  • Класическите двуетажни детски легла, които притежават стълба, но не и допълнителни мебели, най-често са изработени от ПДЧ или дърво, като струват между 279 и 555 лв.
  • По-модерните двуетажни легла, които имат включен гардероб и/или удобно детско бюро, са на цени между 425 и 820 лв.
  • За този тип модули цената е в по-голям диапазон, тъй като съществува огромно разнообразие от варианти – някои разполагат с по-голям гардероб, други – с две практични бюра. Принципът е, че колкото по-функционален е един модул, толкова по-висока е и неговата цена.
  • Цените за двуетажни детски легла не включват матраци, така че имайте предвид, че покупката на подобен модул значително ще се оскъпи от вида на избрания от вас матрак.

Виж още: Лепене на тапети - цени


Детските легла днес се отличават с нестандартен дизайн

Днес на пазара ще откриете и наистина впечатляващи варианти за детски легла, които приемат формата на кораби или модерни автомобили. Децата обикновено се влюбват от пръв поглед в тези страхотни дизайнерски легла, които не отстъпват по функционалност на стандартните конструкции от този тип. Дори напротив – много детски легла под формата на автомобили имат специална звукова система и вградено LED осветление, което превръща свободното време след училище или детска градина в истинско приключение!

  • Единичното детско легло под формата на автомобил обаче ще ви струва много повече от класическите варианти, като цените му варират между 389 и 1500 лв.
  • В цените не са включени матраци. Имайте предвид, че поради нестандартната си форма тези легла често изискват поставянето на специални по-заоблени матраци, което от своя страна ще оскъпи и вашата инвестиция.
  • От друга страна обаче за тези легла често получавате гаранция от производител между 2 и 5 години, което ви дава известно спокойствие на фона на по-голямата себестойност на леглото.

Цените на детските легла трудно биха могли да бъдат обхванати категорично в един ценови съветник, най-вече заради огромното разнообразие на пазара откъм размери, материал, възможности и дизайн. Въпреки това, този материал със сигурност ще ви ориентира към оптимално удачния избор на детско легло, съобразен с вашите предпочитания и бюджет. Ако пък сте решили да заложите на детско обзавеждане по поръчка, пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и очаквайте оферти от препоръчани майстори до 24 часа!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта