Време е за пикник! Опитайте тези лесни и бързи рецепти за похапване на открито

Публикувано на 16/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 17/09/2016 | Видяно 33 456 пъти

Летните жеги постепенно отстъпват място на по-приятното, но все още топло време, което ни подканва да си направим страхотен пикник сред природата. Ето защо днес ще ви покажем няколко наистина лесни рецепти за създаването на вкусни изкушения, които да вземете със себе си на път или пък да почерпите приятелите си, когато сте на излет. Кои са вашите любими рецепти за подобен повод? Споделете с нас своите идеи, а сбъдването на новата си кухня поверете на най-добрите професионалисти в областта!


Хрупкави пикантни бадеми - готови за броени минути

Източник

Ядките са задължителен елемент от съдържанието на всяка кошница за пикник, затова днес ще ви покажем един алтернативен подход за тяхното поднасяне. Тези вкусни пикантни бадеми изискват да смесите по 2-3 суп. лъжици олио и мед, 1-2 суп. лъжици леко пикантен сос и по половин суп. лъжица чили и чесън на прах. Изсипете сместа в дълбок тиган, добавете 1-2 чаени чаши бадеми и оставете на тих огън за няколко минути, докато ядките поемат от вкуса на соса. Поднесете ги в красива купичка за ядки и се насладете на оставащите слънчеви следобеди с тази неустоима рецепта!

Виж още: Приведете кухнята си в ред с тези невероятни кутии за съхранение


Любимата царевица - този път с лек пикантен привкус

Източник

Изпълнението на тази рецепта има два варианта – единият предвижда да подправите сварена царевица, нарязана на колелца, със смес от запечен чесън, зехтин и лют пипер. Друга идея е да запечете колелцата в умерено нагрята фурна, като отново добавите зехтин, чесън и подправки на вкус. За финал поръсете с кориандър или магданоз и съхранявайте в удобна пластмасова кутия, в която вкусовите качества на ястието ще се запазят през целия път до избраното място за пикника!


Бързи шишчета с чушки, моцарела и бекон

Източник

Тези уникални шишчета са перфектното допълнение към всяка кошница за пикник! Приготвянето им пък е наистина бързо и на първо място изисква да изпечете и обелите няколко червени чушки, след което да ги нарежете по ширина. По подобен начин нарежете и около 200 гр запечен бекон и оформете малки топчета от моцарела, които да се превърнат в основа за шишчетата. След това нанижете последователно сирене, листенце босилек, бекон и червена чушка. Готово!


Подгответе още у дома - пилешки рулца с кашкавал и бекон

Източник

Идеална рецепта за пикник, която можете да си приготвите предварително у дома – пилешките хапки, увити в бекон стават бързо и лесно като детска игра! За целта нарежете около 500 гр пилешки гърди на ивици, поръсете с кашкавал и увийте в бекон. След това изпечете в умерено нагрята фурна за 30-40 минути, така че пилешкото да остане крехко, а беконът да се превърне в хрупкава коричка. Ако искате още по-бърза за реализиране идея, оформете руло от бутер тесто, доматен сос, кашкавал и шунка и печете отново в умерено нагрята фурна, докато рулото не придобие златист оттенък. След като изстине напълно, го нарежете и поставете в практичната кутия, с която разполага всеки комплект за пикник.

Виж още: Как да изберем качествена кухненска дъска


Топли брускети със свежи подправки

Източник

Брускетите са вкусна и достъпна алтернатива на традиционните сандвичи, които приготвяме за пикник. Независимо от конкретната рецепта, която ще изберете, приготвянето на брускети включва да нарежете франзела на колелца (с дебелина 3-5 см) и да изпечете хлебчетата в умерено нагрята фурна. Ако търсите класическо решение, което да допадне на всички, опитните готвачи съветват да поставите върху готовите брускети резенче домат, малко сирене и листенце босилек. На ценителите на кулинарните експерименти пък предлагаме да намажат хлебчетата с прясно козе сирене и да добавят боровинки или парченца ягоди! За приготвянето на тези рецепти ще ви помогнат тези практични ножове за сирена, с които и най-сложните кулинарни проекти стават лесни като детска игра!


Лесен десерт с малини, който ще направи следобедите по-сладки

Източник

За много хора готвенето е призвание, но за някои от нас то си остава същинско изпитание, което често води до пълен безпорядък в кухнята. За да ви улесним в откриването на бърза рецепта за лакомство, което можете да вземете на пикник, ви представяме този уникален сладкиш с бутер тесто и малини! Приготвянето му изисква да разбиете около 1 чаша сметана и 2 супени лъжици захар с помощта на миксер до получаването на фин крем. След това постелете бутер тестото в тавичка и запечете до златисто на умерено загрята фурна. За финал го покрийте с крема, като оставяте около 2 см разстояние от краищата му и подредете малини или ягоди. Запазете сладкиша свеж и вкусен с помощта на тази страхотна кутия с охладител!

Виж още: Впечатляващи кухненски джаджи за любителите на чай


Любими на малки и големи - есенни мъфини с круши и орехи

Източник

А ето и още една лесна рецепта за начинаещи кулинари! Направете си страхотни мъфини с круша и орехи, които ще очароват вашите приятели и гости. Първата стъпка тук е да направите обикновена смес за кекс, като разбиете 2 яйца и към тях добавите 4 ч. чаши брашно, по 1 ч. чаша захар и кисело мляко, както и половин лъжичка сода за хляб. За да станат мъфините по-ароматни и вкусни, добавете към сместа ванилия и канела, а накрая и 1-2 круши, нарязани на кубчета. След това разделете сместа във формичките за мъфини, поръсете със смлени орехи и изпечете в умерено нагрята фурна!

Коя от рецептите ви допада най-много? Споделете с нас своите впечатления от тези кулинарни приключения, а за ремонта на кухнята разчитайте на опитните специалисти на MaistorPlus! Пуснете заявка при нас още сега и разгледайте офертите им напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта