Как да подготвим дома си за годината на Заека?

Публикувано на 05/01/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 05/01/2023 | Видяно 3 907 пъти

Според китайския хороскоп 2023 година ще бъде годината на Заека. От това в какви цветове ще преобразите дома си и какви елементи ще внесете в него, много зависи каква ще бъде личната ви година, тъй като всички те съдържат определена енергия, която неминуемо оказва влияние на настроението ни, здравето и привлича или отблъсква късмета. Например, късметлийски цветове ще бъдат лазурно синьо, ябълково зелено, червено и перлено бяло. Интериорът на вашия дом трябва да е в тази гама. Тъй като 2023 г. е годината на водния заек, който е елегантен, миролюбив, мек и адаптивен, се очаква да бъде и годината на изцелението. Скъпоценният камък и нефритът могат да ви помогнат да насочите целия късмет към вашето жилище. Как да подготвите дома си за годината на Заека, за да имате късмет и благополучие, разказваме в следващите редове.


Аранжиране на дневната в годината на Заека

Идеална е добре осветена, проветрива стая, в която всичко си е на мястото. Препоръчително е да използвате стайни растения, за да привлечете положителната енергия чи от растенията. Специалистите казват, че трябва да се избягват бодливи храсти или кактуси, а в жилищното пространство могат да се държат растения с добре закръглени листа. Използването на аквариуми също е добър вариант.

Друг важен съвет е да се уверите, че мебелите не са обърнати с гръб към вратите, като избягвате острите ръбове. Същото важи и за скулптурите, формата им не трябва да е заострена.

Китайската философия Фън-Шуй работи върху осем области за подобряване на живота — семейство (Джен), богатство (Сюн), здраве (Тай Ци), услужливи хора (Циан), Деца (Дуи), знание (Ген), слава (Ли), кариера (Kan) и партньорства (Kun). Препоръчително е при аранжирането на вашето жилище да се концентрирате само върху две или три от тях, за да постигнете максимални резултати.

В зависимост от областите, които избирате, трябва да бъдат включени определени видове материали, форми и цветове. Например, ако решите да подобрите семейната зона, трябва да включите дървения елемент и да се съсредоточите върху цветовете зелено, синьо. Ако искате да се съсредоточите върху зоната на богатството, ще трябва да използвате подобен дървен елемент, но да включите повече нюанси на лилаво, тъй като този цвят символизира просперитет.


Аранжиране на спалнята в годината на Заека

Спалнята е една от най-важните стаи в къщата, тъй като тя е убежище за повечето от нас след дълъг и тежък работен ден. Интимният живот, графикът на съня и вътрешният мир са свързани с тази стая. Следователно, правилното ѝ аранжиране може да помогне за повишаване на потенциала на пространството.

Много е важно леглото ви да е в командваща позиция. Това означава, че когато сте подпряни на леглото си, трябва да можете да видите вратата, но тя не трябва да гледа директно към вас. Освен това в спалнята ви не трябва да има препятствия или безпорядък. Второто нещо, което трябва да запомните е, че в тази стая не трябва да има аквариуми или водни тела. Причината е, че водата има за цел да разсее огъня, което означава по-малко страст в спалнята. Освободете се от старите неща и осигурете спокойна атмосфера, като инвестирате в някои добри килими със заземяваща сила. Не се препоръчва използването на много отразяващи повърхности като огледала, защото те могат да бъдат точка за разсейване.

Тъй като цветовете на годината са повече от по-меката палитра, синьото и светлозеленото трябва да работят прекрасно в тандем с годината на Заека. Съсредоточете се върху използването на повече от тях под формата на покривки за легло, възглавници и чаршафи. Освен това земните тонове и използването на керамика могат да привлекат положителна енергия, което ще направи живота ви по-стабилен и ще се радвате на добро здраве.


Аранжиране на кухнята и банята

През следващата година е добре да заложите на жълто и кафяво в кухнята. Тези цветове означават подхранване, синьо и зелено е за жизненост, докато белите и сиви са за радост. Препоръчваме да използвате всички тези нюанси в кухнята с щипка червено или оранжево за вдъхновение. Избягвайте съхраняването на счупени предмети на всяка цена.

Баните имат най-нисък източник на енергия. Следователно, добре е да използвате ракита, както и светли и топли нюанси като светло синьо, тюркоазено синьо, зелено, прасковено, розово, бяло, кремаво бяло и жълто. Препоръчва се използването на овални огледала и меко осветление. Окачените осветителни тела не са подходящи.

Китайската нова година започва на 22 януари 2023 г. - достатъчно време да преобразите дома си и да посрещнете енергията на Заека, като го привлечете на ваша страна, вместо да го отблъсквате.

За допълнителни съвети, свързани с интериорния дизайн, както и лично проекти, свържете се със специалистите на МайсторПлюс.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
135 извършени проекта