Градински пейки – цени

Публикувано на 08/09/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/09/2017 | Видяно 7 329 пъти

Независимо от отиващите си топли и слънчеви дни, още има време да преобразим не само интериора, но и двора или градината. Първата стъпка е качествено почистване на дворното пространство, което е последвано и от озеленяване и засаждане на любимите цветя, които да направят екстериора на дома по-пъстър и красив. Последната стъпка, но не и по важност, е подмяната на градинското обзавеждане, която неминуемо включва и закупуване на нова пейка. За да ви улесним в избора на този тип мебели, ще ви представим средни цени за градински пейки, които ще ви ориентират към какъв материал и модел да се насочите. За качествената поддръжка на двора пък ще се погрижат опитните професионалисти, регистрирани в нашата платформа!


Пластмасовите градински пейки са изключително достъпни

Пластмасовата градинска пейка е може би най-често срещаното решение за българската градина и двор. Тя е лека, устойчива на влага, а освен това е и изключително достъпна алтернатива на по-луксозните предложения от дърво или метал. Огромното разнообразие от цветове на пластмасовите пейки ги прави приложими във всеки тип двор, а техният основен недостатък е, че са лесночупливи и избеляват на слънце.

  • Цените на градинските пейки от пластмаса са между 30 и 100 лв. в зависимост от размера и дизайна на конструкцията.
  • Средната цена за пластмасова пейка е 60-65 лв.
  • Ниската стойност на този тип градински мебели ги прави леснозаменими, поради което много домакинства избират да подменят градинското обзавеждане през няколко години, вместо да инвестират в значително по-скъпите пейки от дърво или метал.

Виж още: Барбекю - цени


Дървените градински пейки създават усещане за уют

Класическа идея за всеки двор и градина е поставянето на удобна дървена пейка, която ще допринесе за създаването на по-гостоприемна и хармонична атмосфера. Този тип градински пейки могат да бъдат изработени от различни видове дърво, така че да паснат, както на екстериора на вашата къща, така и на бюджета, с който разполагате. Цените на градинските пейки от дърво варират в зависимост от типа материал, размера и дизайна на конструкцията, като най-често са в следния диапазон:

  • Дървена градинска пейка от бамбук с класически дизайн обикновено струва между 120 и 150 лв. Наличието на пергола към пейката може да я оскъпи до 170 – 180 лв.
  • Пейките с размери около 180 см. за дължина, 71 см. за ширина и 86 см. за височина пък струват около 340-360 лв. (за български смърч), 350 – 370 лв. (за канадски бор) и могат да достигнат до 550 – 570 лв., ако материалът е тропическо дърво.
  • Пейките от акациево и тиково дърво пък обикновено струват около 200 – 220 лв.
  • Средните цени за градински пейки от дърво са между 180 и 320 лв.


Дървените градински пейки с метална основа са изключително устойчиви

Съчетанието от дървена седалка и метални крачета или основи за пейката е често срещан вариант както в частните имоти, така и в обществените паркове. Основното предимство на този вид пейки е тяхната завидна издръжливост и дълготрайност, поради което много домакинства предпочитат да инвестират именно в подобна мебел за своята градина.

  • Цените на градинските пейки с метална основа и дървена седалка започват от 100-120 лв. и могат да достигнат до 230 лв. за брой.
  • По-големите пейки с размери 180 см. за дължина, 60 см. за ширина и 77-78 см. за височина струват между 260 лв. и 480 лв. в зависимост от типа дърво, използвано за конструкцията.
  • Така например подобна пейка от български смърч струва около 420-440 лв., докато тази, изработена от тропическо дърво, може да достигне и доста по-високата цена от 780 лв.

Виж още: Лепене на плочки - цени


Металната градинска пейка изисква закупуване на допълнителни възглавници

Металната градинска пейка ще ви изненада не само с невероятна дълготрайност, но и с огромни възможности откъм дизайн. Този тип конструкции обикновено имат малко по-висока цена, но ще стоят перфектно до овалната метална масичка със стъклен плот, която внася необходимата доза елегантност в пролетната ви градина. Очаквано, този тип пейки изискват да закупите допълнителни меки седалки и декоративни възглавници, които да ги направят по-удобни, но пък инвестицията наистина си струва!

  • Цените за градински пейки от метал започват от 120 лв за конструкция с размери 124 см. за ширина, 56 см. за дълбочина и 71 см. за височина.
  • Металната пейка с интересни антични орнаменти пък може да струва между 150 и 210 лв. в зависимост от размера и особеностите на дизайна.
  • Наличието на арка допълнително оскъпява пейката, като цената на конструкцията достига 350-370 лв.
  • Ако сте решили да заложите на класически дизайн и стандартни размери, трябва да си подготвите средно между 150-160 лв. за новата градинска пейка от метал.

Виж още: Дървена дограма - цени


Обзавеждане за градината от дълготраен петан

Мебелите от петан са все по-популярни и приложими в българските градини, тъй като са относително достъпни и наистина здрави. Можем да ги открием не само като част от комплект градински мебели, но и в обзавеждането на много от модерните ресторанти и заведения, които разполагат с лятна градина. Градинските пейки от петан са здрави и лесни за почистване, а освен това се предлагат и в огромно разнообразие от форми и цветове.

  • Цените на този вид градински пейки обикновено са между 150 и 320 лв. в зависимост от размера на пейката.
  • Достойна алтернатива на класическите градински пейки са двойните канапета от петан, които струват между 180 и 230 лв. Те обикновено разполагат и с допълнителни седалки или възглавници, които ги правят наистина практични и удобни.

А вие на кои тип пейка бихте заложили за своята градина? Споделете с нас впечатленията си от тези изумителни мебели, а за качествената поддръжка на двора се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект напълно безплатно и се запознайте с техните профили, оферти и оценки от предишни клиенти!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта