Превърнете старите си тениски във възглавнички за хола

Публикувано на 20/06/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 4 197 пъти

Имате ли износени стари тениски, с които отказвате да се разделите, защото ви навяват хубави спомени или просто десенът ви е любим? Една чудесна възможност да ги запазите близо до вас е като ги превърнете във възглавнички за обзавеждането в хола. Ако всекидневната ви се нуждае от по-сериозно разкрасяване и възглавничките няма да са достатъчни, винаги можете да потърсите помощ от интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus.


Какво ви е необходимо?

Бързаме да отбележим, че това начинание е подходящо и за по-неопитните ентусиасти в ръчния труд. Ето от какво се нуждаете:

  • Ножица
  • Топлийки
  • Шевна машина или обикновена игла
  • Голяма тениска - размер XL или повече
  • Пълнеж за възглавници - продава се във всеки тематичен магазин

Вижте още: Малки промени, с които да внесете свежест в дневната


Откъде да започнем

Размерите на възглавницата зависят от вас - големината на използваната тениска и пълнежът за възглавници, който сте купили.

В задната част на вашата възглавница ще има две парчета, които ще се застъпват. Изрежете ги от гърба на тениската. Дължината им трябва да е колкото дължината на възглавницата, а ширината им - около 3/4 от размера на лицевата част.


Нека пристъпим към действие

Изрежете лицевата част за вашата възглавница. Най-добре би се получило, ако за нея използвате щампата - все пак сигурно тя ви кара да обичате толкова тениската. Вече трябва да разполагате с три парчета - едно по-голямо за предната част и две по-малки за гръб.


Нека сглобим бъдещата възглавница

Наложете първото задно парче върху лицето на вашата възглавница. Обърнете внимание - поставете го върху самата щампа, а не на гърба на лицевото парче. Фиксирайте го с топлийки и направете същото и с второто парче с този размер.

Направете така, че двете да се застъпват и фиксирайте по ръба на получилия се плик, но не и отворa между двете задни парчета, той трябва да остане свободен, защото оттам ще напълните възглавницата.

Вижте още: 5-те водещи тенденции за дома за 2015г.


Вашата възглавничка е готова!

Зашийте облицовката на бъдещата възглавничка. Най-бързо би станало с шевна машина, но обикновена игла също би свършила работа.

След като приключите с шиенето, обърнете плика за възглавничката, така че щампата да сочи напред и поставете пълнежа през отвора.

Готово! Вече си имате ръчно изработена възглавничка, която не просто е уникална, но е направена и от любимата ви стара тениска.

Ако декорацията в апартамента ви се струва твърде сложна задача, свържете се с професионалистите в бранша. В случай че вече си представяте как трябва да изглежда домът ви, възползвайте се от възможността да заявите проект, за да получите най-добрите условия и цени.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта