Как да върнем живота на дома си без ремонт?

Публикувано на 09/08/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 09/08/2017 | Видяно 8 754 пъти

Мебелите се износват бързо. Стените и вратите също. Но ремонтът и закупуването на ново обзавеждане е скъпа и трудоемка дейност, която хората неинаги си позволяват. За щастие, съществуват много по-лесни и икономични методи за освежаване на дома. Износеното бързо може да стане като ново. Необходими са ви само малко вдъхновение, креативност и време. Цветно фолио за ожулените шкафове, фототапет за напуканата стена, обиране на топчетата по тапицерии и одеяла, пъстри завеси и покривки - и вашата крепост ще се превърне в къща от приказките. А ако все пак чувствате нужда и от професионален съвет, то не се колбайте да потърсите помощта на специалистите по интериорен дизайн.


Полирайте тапицериите, одеялата, килимите с бръснач за тъкани

Може би имате котка или куче. Или просто скоро не сте сменяли обзавеждането. Тапицерията на дивана ви е на топчета. Както и килими, завеси, одеяла, а със сигурност и някои ваши дрехи. Ако не разполагате с финансовата възможност или сте твърде привързани към всички тях, то вариантът е да ги "поправите". Най-лесният начин е просто да ги избръснете. Някога това се случваше с бръснарски ножчета, но този метод криеше много рискове - разкъсани материи, порязани пръсти. Днес вече съществува и специален бръснач за тъкани, който решава тези проблеми. И за минути се сдобивате с почти нов диван.


Фотостена за прикриване на пукнатини и петна

Времето не прощава на стените в дома. Още повече, ако пушите вътре. Появяват се пукнатини и тъмни петна. Цветовете избледняват. А често пък просто ви омръзват. Но за да ги боядисате или да смените тапетите, е необходимо да вложите ресурси и време, а също и да изнасяте и внасяте мебели. Но съществува и друг много по-приятен, а дори и забавен вариант. Закрийте това, което не ви допада, с фотографии, фототапет или картини. Те ще внесат свежест в стаята. Всеки път, щом ги погледнете, усмивката ще засиява върху лицето ви. А когато ви омръзнат, лесно бихте могли да ги замените с нови.


Свежи покривки и завеси - нов живот за дома ви

Източник

Ако домът ви вече ви се струва стар, овехтял, сив, то новите цветни завеси и покривки биха върнали младостта му. Така бихте отвлекли и вниманието от напукания таван или от старите мебели. Новите покривки или мушами биха послужили и да прикриете следите от нож по кухненската маса или петната от мокри чаши по тази в дневната. А пъстрите пердета и щори биха променили изцяло светлината в стаята, както и настроението. Минимална инвестиция за изцяло нова визия на вашия дом. Бихте могли да си послужите и с пъстро шалте за леглото в спалнята, както и с красиви завивки за холната гарнитура.


Фолиото прави мебелите нови

Мнозина погрешно подценяват силата, която се крие в залепящото се фолио. То би могло да придаде изцяло нова визия на всяко едно помещение в дома ви. Дори и на банята, тъй като съществуват отразяващи варианти, които придават необходимия ефект. Имитацията на дърво е идеална за врати, холни или кухненски мебели. За по-смелите и желаещите промяна съществуват всевъзможни цветове и шарки. С такова фолио бихте могли да облепите дори и прозорци и да получите ефект на витраж. А защо не и да си създадете прозорец с изглед към морето на старата избледняла стена?

Идеите за разнообразяване и освежаване на интериора са безкрайни. Ако желаете да се допитате до професионалист, то не се колебайте. Ще ви отнеме секунди да заявите проекта си.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта