Направете сами невероятна поставка за списания и вестници

Публикувано на 12/10/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 12/10/2017 | Видяно 5 027 пъти

Интериорът в дома винаги е на преден план. Съчетаването на цветове и форми е истинско предизвикателство. Време е да дадете воля на въображението и да внесете уют, вдъхновение и индивидуалност на всяка стая. Това лесно може да се постигне като запретренете ръкави и почерпите от идеята, която ви представяме днес. Отнетото време е минимално, а усилията определено си заслужават. Разровете се из останалите материали след последния ремонт и може да откриете част от водопроводна система като медни тръби, тетки и колена, които да използвате в настоящия проект. Превърнете на пръв поглед обикновените елементи в завършено допълнение към визията на дневната само с няколко лесни стъпки. Вече ще можете да се гордеете със свой собствен извършен проект и ще сте намерили красиво място за седмичните вестници и списания. В случай че се нуждаете от по-стабилна и голяма секция за съхранение, намерете качествени специалисти за изработка на мебели, като пуснете заявка напълно безплатно и сравните получените предложения.


Началото е подготовката на материали. Какво ви е нужно?

За да бъде резултатът невероятен, е нужно да разполагате с точните средства. Ето кои са те:

  • Две медни тръби с дължина 20 см.;
  • Четири медни тръби с дължина 12 см.;
  • Четири медни тръби по 7 см.;
  • Четири малки тръби с дължина по 4 см.;
  • Тетки и колена за съединяване на тръбите;
  • Парче вълнен филц. Хубавото е, че този материал разполага с различни цветове, дебелини и тънкости, от които може да се възползвате при изработката;
  • Лепило за метал.

Тези материали лесно може да бъдат заменени от такива с различна дължина или дебелина. Важното е само да не забравяте да ги синхронизирате и да използвате точния брой, посочен тук. Не се притеснявайте да ексриментирате! В крайна сметка е важно само това, което ви харесва на вас и без проблем ще се впише в интериора.


Време е за действие

Първата стъпка е малко техническа и само тя може да ви забави. Започвате като монтирате първите две рамки. Както забелязвате на снимката, трябва да се получат правилни правоъгълници, за да може след това да се свържат с останалите елементи. Не се стряскайте от сантиметрите и обясненията, след като започнете да работите, със сигурност няма да имате нужда от пълни подробности, а нещата ще тръгнат гладко.

  • Нагласете двете тръби по 20 см. и другите две с размер 7 см., като добавите колената към двата им края.
  • Пригответе и другите две тръбички по 7 см. и към тях поставете средната част на тетката, за да ги свържете.
  • Малките четири сантиметрови тръби се добавят към големите, които вече сглобихме и подготвихме.
  • Четирите тръби по 12 см. трябва да се прикрепят към седем сантиметровите.
  • Остава само да свържете 7 см. тръбите към краищата на 12 сантиметровите.
  • Завършвате рамката със свързването на колената едно в друго.

Идва ред на използването на лепилото. Ако тръбите ви са стабилно закрепени, може да не го използвате. В случай че са разхлабени и между тях има свободно пространство, то тогава използвайте лепило за метал, за да може да се закрепят стабилно. Внимавайте при залепянето на големите тръби и малките присъединители. Това е важно, тъй като после ще трябва да добавяте и вълнения филц, което няма как да се случи, ако ги залепите предварително.


Сглобяване и зашиване

След като основите са готови, идва ред да обработим и държача за списанията. Добре е да предвидите по-голямо парче от вълнения филц за всеки случай. То трябва да е с размери 18 на 36 см. Сгънете двата къси края, така че да оставите място за шев. Той ще е двоен и е нужно разстояние от края на сгънатите ъгли. Вече сте приключили с иглите? Значи двата края вече са готови за сглобяване и за краен резултат. Предимството тук е разнообразието от дебелина и цвят на този вид материал. Може да подберете най-добре пасващия на интериора на дома. Винаги има опцията да зашиете декоративни елементи и да вкарате малко цвят и пъстрота.


Намерете най-подходящото място за новата придобивка

Време е за сглобяване. Зашитите краища трябва да минат през двете 20-сантиметрови тръби. Ако е необходимо, ги залепете с лепилото за метал. Оставете да изсъхне в рамките на 24 часа. Следващата и последна стъпка е да намерите подходящо място на най-новото попълнение в любимия дом. Една такава поставка би стояла чудесно в дневната до дивана. Тя е ниска, чаровна и семпла! Където и да я разположите, няма да сгрешите, тъй като материалите, използвани за изработката, лесно пасват на всеки стил. Заредете се с любимите списания и вестници и сте готови с първата завършена задача.

Ако имате идеи за още промени в дома, намерете най-добрите специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Пуснете напълно безплатно своята заявка и получете цени и оферти, които да сравните.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
М-Строй
Цялостен ремонт, София
44 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта