Креативни и цветни идеи за боядисване и декорация на стените

Публикувано на 19/10/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 32 178 пъти

Домът е мястото, в което всеки от нас прекарва по-голямата част от живота си. Вкъщи си почиваме, споделяме мигове с близките си, грижим се за децата, прибираме се след работа, дори понякога работим у дома. Именно затова е изключително важно да направим жилището си комфортно и изпълнено с позитивна енергия, спокойствие и уют.

Един от най-лесните начини да постигнем това е като изберем правилния цвят, с който да боядисаме стените с латекс. Това е изпитан метод, който неминуемо внася голяма промяна в цялостния интериор. Съществуват хиляди различни цветови съчетания и ние ще ви запознаем с някои от най-интересните сред тях. Ако ви допадат и желаете да промените облика на жилището си, свържете се с екип от професионалисти. Те ще ви помогнат да боядисате дома си и да внесете цвят, свежест и великолепие!


Стенопис - да влезем в страната на чудесата

Стенописите и стенните рисунки са една наистина оригинална идея. Всеки може да подходи максимално индивидуално и да избере онова, което най-много би му допаднало. Изключително подходящи са за детска стая, тъй като развиват и обогатяват въображението.

Виж още: 6 практични съвета за боядисване на дома


Райето - стилно и вдъхновяващо

Това е един страхотен начин да вдъхнете живот в стаята. В зависимост от комбинацията, която си изберете, райето би могло да пасне идеално на интериора във всяка стая. Може да се спрете и на по-семпъл вариант, като например, комбинация от 2 или 3 преливащи цвята.


Разнообразие от цветни стени

Защо да не боядисаме всяка стена в различен цвят? Правилният подход тук е задължителен, за да не постигнем ефекта "детска радост - шарени бонбонки". При подходящ подбор на цветовете обаче, ефектът е неотразим. При комбинация от контрастиращи цветове например ъглите в стаята изпъкват и създават чувство за пространство и настроение, а близките цветове, от своя страна, донасят повече уют и спокойствие. 

Виж още: Малки промени, с които да внесете свежест в дневната


Триъгълен мотив

Ако искате да постигнете изчистен, но все пак - интересен и различен вид на стаята, триъгълният мотив е един много подходящ вариант за вас. Може да бъде изрисуван върху цяла стена или пък върху малък участък. Комбинирането на цветовете и тук е от ключово значение. Много добра идея е да се съчетае с огледало на стената или да се подредят различни растения наоколо. Допринася за постигането на един приятен и ненатрапчив арт-дизайн.


3D мотиви и релефни изображения

Всички добре познаваме пръсканата мазилка и нейните производни методи за боядисване. Тук обаче става въпрос за декорация на съвсем различно ниво. Триизмерните елементи внасят неповторим акцент върху стените и съчетават стил и красота. Съществуват разнообразни варианти на щампи, апликации и шаблони, с които, по един много семпъл начин, се постига наистина внушителен интериорен дизайн.

Ако сте вдъхновени да преобразите интериора у дома, свържете се с професионалисти по декориране и боядисване и мечтайте смело, защото те ще ви помогнат да реализирате всичките си идеи! Заявете проект напълно безплатно при нас, за да получите оферти от най-добрите специалисти, само в рамките на 24 часа, и да се спрете на оптималната за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта