5 модерни тенденции в интериорния дизайн за 2015

Публикувано на 19/02/2015 от Антония Саранеделчева | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 15 227 пъти

Смесването на стари и нови елементи за интериорен дизайн и съчетаването на стиловете в декора на стаята са тенденциите за 2015 година, като така се създава стилно, комфортно и интересно жилищно пространство, което свързва старинното и съвременното. Нежно извитите линии, органични форми и естествени цветови схеми с невероятен акцент драстично променят интериорния дизайн.


Модерни цветови нюанси и щампи в интериорния дизайн

Приятните естествени и пастелните цветове се комбинират по един уникален начин с нюанси на сиво и кремаво-бели тонове, преоткривайки класическите идеи или просто носещи красивите контрасти в съвременните пространства. Студени нюанси на кафявия цвят, в комбинация с гранитено сиви тонове и наситения зелен цвят на листата пресъздават красиви и естествени цветови схеми. Според професионалните дизайнери синапено жълто, бледомораво, всички светли и тъмни нюанси на лилавото и наситени сини и розови нюанси са сред най-актуалните цветове.

Мебелите с щампи на геометрични форми и етно стилизации са много модерни през 2015 година.


Универсален дизайн

Съвременните тенденции в дизайна и вътрешното обзавеждане предлагат гъвкавост и многофунционалност, което ви дава свободата да обзаведете вашите домове, офиси, обществени сгради или хотели с модерни мебели, декоративни елементи и осветителни тела, които да работят както на закрито, така и открито. Дизайнерите споделят, че декоративните елементи и тъкани, вдъхновени от природата, както и пастелните и ярки цветове, са универсални елементи на модерния интериор. Те свързват хората и природата и ги карат да се чувстват естествено, приятно и приветливо.

Източник: Моми Студио: Тяхното мото "Домът е такъв, какъвто е човека" вдъхновява проектите им да прилягат на характера на собственика-неговата индивидуалност, артистичност, житейски разбирания. "Придаваме му нашия професионален и творчески почерк."


5 модерни тенденции в интериорния дизайн за 2015

Актуалните интериорни тенденции за 2015 съчетават лукс, спокойствие и гъвкавост в дизайна на мебели и цялостното вътрешно обзавеждане. Включват класически, ретро и съвременни дизайнерски идеи, използват се традиционни и нови материали, нови декоративни елементи, екзотични и етно мотиви и изненадващи комбинации от текстури.

Според професионалистите, модерния интериор е този, при който съвременните дизайнерски идеи са съчетани с антики, кадифе и коприна или резбовани дървени акценти, комбинирани с индустриални метални детайли, като изглеждат изключително стилно и оригинално. Тези тенденции отразяват желанието за създаване на ярък и запомнящ се интериорен дизайн, който да придава необходимата персоналност на жилището.

Актуалните тенденции в интериорния дизайн през 2015 са очарователно съчетание на традиционни материали, форми, щампи и идеи с нови продукти и богати цветове. Те са като възхвала на индивидуалността, спокойствието и гъвкавостта. Уникалният характер и очарователните детайли са важна част от декорирането на домове, офиси, обществени сгради и хотели. Според професионалните интериорни дизайнери и архитекти, актуалните тенденции за 2015 година са елегантни и изискани, залагат основно на индивидуалност, творчество и иновации, класически лукс, съчетан с многостранна функционалност.


Модерни декоративни материали в интериора

Популярни и модерни декоративни материали, използвани в интериора са рециклираната дървесина, камък и метал, като особено впечатление правят естествено светлите и екзотични дървесини, както и боядисаната дървесина, а също и елегантния гранит, луксозния мрамор и величественото злато и бронз. Металите са комбинирани главно с други материали в рамки и основи на модерни столове, маси, мека мебел, легла и осветителни тела. Белият мрамор е най-луксозният камък, които е определян като един от най-зрелищните и класни интериорни тенденции за 2015. Естествените материали, като камък, дърво, метал и стъкло са доминиращи сред модерните тенденции за интериорен дизайн. Комбинацията от дърво, метал, стъкло, кожа, мебелна тапицерия, плетени детайли и други текстури изглеждат същевременно изненадващи, но и изключително стилни.


Модерни интериорни идеи в ретро и винтидж стил

Вълнуващи и свежи комбинации от рустик и ретро стил с удобни, елегантни и романтични дизайнерски идеи създават прекрасни, фунционални и уютни стаи, офиси, обществени пространства и хотели. Черни и бели щампи, постери, графики, ръкописи или значими мисли изписани върху черен фон на стената са сред съвременните интерпретации на интериорния дизайн в ретро стил. С тяхна помощ ще добавите наистина модерен вид на вашето жилище или офис.

Индустриалните винтидж елементи са изключително популярни в интериорния дизайн и обществените пространства. Грубите и едри индустриални форми, създаващи акцент в пространството, като лампи, метални етажерки, столове, маси, видима тухла, сандъци, палети са също една от топ тенденциите.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта