5 начина да поканите Дядо Коледа у дома

Публикувано на 09/12/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 5 078 пъти

Дневната е стаята, в която най-често се събира цялото семейство. Това е още една добра причина да обърнете специално внимание на коледната декорация в нея. Освен традиционното коледно дръвче, може като лека закачка да добавите няколко играчки пингвини. Е, ако предпочитате, още по-добре е да са истински, но тогава ще се наложи да им осигурите и истински сняг. Щом ги види, на Дядо Коледа може да му се прииска да отвори филиал и на Южния полюс.

Виж още: 10 коледни декорации за дневната


5 начина да поканите Дядо Коледа у дома

Коледа, един от най-обичаните празници в цял свят, е все по-близо. Дядо Коледа дава последни наставления на своите помощници, внимателно проследява дали джуджетата стриктно изпълняват желанията на послушните деца и подготвя шейната с елените. Съвсем скоро ще дойде моментът, в който от всеки комин ще се очаква неговото пристигане и пълният с подаръци чувал. Тъй като искаме да бъдем сигурни, че вашият дом няма да бъде подминат, ви предлагаме 5 начина да поканите Дядо Коледа у дома, които да ви гарантират, че добродушният старец ще оцени вашето гостоприемство, в която и стая да влезе.


2. Коледа в кухнята

Всеки ще се досети да украси добре трапезарията си за Коледа или, най-малкото, да подготви празничната трапеза с подходяща покривка, салфетки, коледни свещи и лакомства. Това си е съвсем в реда на нещата, но още по-препоръчително е да се погрижим и за коледната декорация на кухнята. Няколко весели фигурки над готварската печка и едно малко коледно дръвче на кухненския плот могат да направят суетенето около приготвянето на празничните кулинарни изненади още по-весело и вдъхновяващо.

Виж още: 13 забавни кухненски изобретения


3. Коледа в банята

Погрижете се коледния дух да присъства и в тази част от дома ви. Дори на пръв поглед да ви се струва странно да тапицирате санитарното помещение с мотиви, включващи снежни човеци и снежинки, допълнени с хавлии в тон, не можете да отречете, че всъщност е много забавно. Освен това Дядо Коледа има добро чувство за хумор и ще оцени старанието ви.


4. Коледа в спалнята

Пренесете Коледа и в спалнята. Изберете хубаво, голямо шалте с весели мотиви в духа на празника и допълнете картинката с няколко коледни възглавнички върху леглото. Единствено, за да са по-балансирани цветовете и да се избегне струпването на червено, ви препоръчваме поне половината от възглавничките да бъдат в зелен цвят.

Виж още: 17 креативни решения за табла за легло


5. Коледа в детската стая

Децата се радват най-искрено на Коледните празници. Изпълненото с трепетно вълнение очакване на Дядо Коледа и подаръците, които е приготвил, със сигурност ще стане още по-приятно, ако се погрижите добре за декорацията в детската стая. В случай че имате бебе, можете да закачите няколко коледни фигурки над креватчето му. А ако детето е по-голямо, заложете на декоративни шейни, елени, джуджета или просто го оставете само да ви подскаже как да украсите стаята.

Виж още: 7 идеи за приказни детски стаи

Ако се случи така, че Дядо Коледа неволно нанесе щети на дома ви, докато се опитва да се промуши през комина, не забравяйте, че в MaistorPlus можете да разчитате на над 3 000 строителни професионалисти, сред които да изберете най-подходящия за вашия домашен ремонт или интериорен проект. Направете безплатна заявка, опишете от какво имате нужда и сравнете оферти от специалистите във вашия район.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта