Интериорни тенденции през 2018 година

Публикувано на 25/01/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 23/01/2018 | Видяно 6 385 пъти

Модерните цветове и форми ще отразяват цялостната нагласа на хората към хармония и защита на природата, културния импулс към сближаване и смирение. Смелите, ексцентрични и често скъпи идеи остават в миналото. Разумни, практични, екологични и комфортни са тенденциите в дизайна за 2018. Годината се съсредоточава върху семейството, успехът в личните отношения, любовта и близките хора. Новостите в декорирането създават приветливи пространства, в които хората да се събират и да комуникират помежду си. Оценяването на потенциала и евтините, но ефектни решения ще са модерни през идващата година. Залага се на функционален и приятен дизайн, който предразполага към общуване и отпускане. Ако всичко това ви е по вкуса и искате веднага да започнете преобразяването на дома си в модерно и комфортно жилище – намерете дизайнер, който ще го направи с желание и професионализъм!


Цветовете в интериора през 2018-а година

Тенденциите в дизайна през 2018 година, по отношение цветовете, ни дават следната картина в интериора:

  • Зелени и кафяви нюанси се смесват с вторични сини, бели, черни, тъмно червени, меки оранжеви и дълбоки жълти цветове. Земните тонове в стаите служат добре, когато искате да създадете уютни и топли помещения, в които цялото семейство да се събира и разговаря.
  • Блестящите детайли в метален сив или златист цвят красиво допълват тези цветове, балансират и придават нежен акцент и блясък. Мед и бронз са стилните и модерни материали, които добавят топлина и шик към декорацията на интериора.
  • Всички бели и сиви цветови нюанси, теракота, тъмночервени, червени и винени цветове са интелигентни и по-неутрални решения за декориране през 2018 година.

Тези комбинации са много нежни и създават усещането за близост до природата, за натурален привкус и имат за цел да сближават и да създават хармония в дома.


Тъмно дърво, естествени материали и ярки светлини

Въпреки че светлото дърво е по-подходящо за малки помещения, акцентът през 2018 ще е тъмната дървесина. Тя придава изключителен стил и усещане за лукс в жилището.

  • Тъмните кафяви нюанси внасят красив шоколадов привкус на всеки интериор и го правят изключително уютен и стилен. В комбинация с него, за да се постигне усещането за по-голямо пространство се съчетават големи и ярки осветителни тела.
  • Друг модерен елемент е коркът, който освен за подове се използва и в мебелите. Той е добра топлоизолация, като в същото време има чудесни звукопоглъщащи свойства. Подовете от корк намаляват шума от стъпки и са много приятни заради топлината, която запазват. Тенденция за идната година е коркът все по-често да се ползва, ставайки значим интериорен елемент.


Семпли форми и метални мебели

Простотата е друга тенденция в линиите и формите през 2018-а година:

  • Геометричните, чисти и елегантни дизайни, с леко извити ъгли, ще са най-популярни в съвременния интериор.
  • Минималистичните, скандинавски и високотехнологични стилове, както и влиянието на ретро-модерните дизайни, са отличителни варианти за вътрешния дизайн през 2018 г.
  • Металната мебел създава красив външен вид, в комбинация с дървени и меки тапицерии, придавайки лъскав лукс и издръжливост на модерното обзавеждане на дома.
  • В допълнение, на мода идват рециклираните материали и мебели, създадени с въображение и сръчност. Ръчната изработка ще продължава да се цени високо, но дизайните ще стават още по-смели, а използваните материали все по-оригинални и екстравагантни.


Малък цветен акцент

Комбинация между азиатски минимализъм и скандинавския изчистен стил ще са актуални през 2018-а година. Те изискват интериорът да е изграден от меки неутрални тонове, но с красиви цветни акценти. Това придава характер на помещението, усещане за комфорт и енергия, създава закачка и разчупва атмосферата. Наситено жълто, красиво червено, цикламено или свежо оранжево са идеалното допълнение към изчистения дизайн. Модерните материи трябва да са меки и удобни, подходящи за отпускане и преразползгащи към почивка. За декорация на масата също се набляга на естествените материали – дърво, керамика, в комбинация с метални елементи. 

През 2018-а ще имате възможност да развихрите творческите си заложби и да обзаведете дома си с красиви и практични мебели, да създадете уют и характер, който предразполага към събирания с приятели и вечери на свещи, време със семейството и много топлина и хармония. Ако искате да постигнете с лекота тази великолепна интериорна картина, осигурете си най-добрите майстори, които ще ви помогнат да претворите мечтите си в реалност. За целта е нужно само да заявите проект, напълно безплатно и без обвързване. В отговор ще получите конкурентни оферти от изпълнители във вашия район. Можете да ги сравните и да решите искате ли да поканите някого на оглед. Ако откриете точния кандидат, който да покрива вашите изисквания, наемете го, а след приключване на поставената от вас задача, споделете как се е справил, като оставите отзив в сайта. 


Тагове:

Тенденции

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Гошко Покриви
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта