Компактен апартамент в Букурещ, очароващ с удобство и великолепен дизайн в 50 кв.м.

Публикувано на 17/11/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 17/11/2016 | Видяно 20 844 пъти

Решени да ви показваме все повече и по-интересни проекти, днес ще отскочим до Румъния, където, сгушен в модерен жилищен комплекс, откриваме този фантастичен малък апартамент. Той притежава всичко необходимо, за да се превърне в златен пример за прекрасно обзаведен дом, като предлага и някои интригуващи решения за максимално оползотворяване на компактното пространство. Разгледайте това великолепно жилище, а за качествения ремонт на собствения дом се обърнете към опитни професионалисти!

Виж още: Как да си изградим морски оазис у дома?


Празното пространство се превръща в хармоничен дом

Този впечатляващ апартамент се намира в новопостроен жилищен комплекс в Букурещ и заема едва 50 кв.м. Основният стремеж на специалистите, работили по него, е да създадат един наистина уютен дом, който се отличава с хармонична обстановка и функционален дизайн. В този смисъл тук преобладават елементите с изчистен стил, внимателно подбраните декорации и използването на разнообразни материали, като бетон, дърво, метал и стъкло.

Виж още: Страхотно съвременно жилище, побрано в едва 28 кв.м.


Дневната притежава семпло обзавеждане, разчупено от няколко ярки акцента

Дневната заема централно място в това жилище, като се явява преходно пространство към кухнята и спалнята. Тя е решена в минималистичен дизайн с няколко ярки впечатляващи акцента, които грабват вниманието още от прага й. Функционално интериорно решение се явява дървеният модул, който разделя общото помещение на две части - дневна и зона за хранене, като едновременно с това се превръща и в място за съхранение на вещи и декорации. Друг интригуващ елемент е масивният сив диван, който създава впечатление за пълен комфорт и със своето непретенциозно присъствие допринася към хармоничния облик на дома.


Дървеният модул се прелива в удобна маса за хранене

Зоната за хранене е разположена в общото помещение, непосредствено зад дневната. Тя представлява продължение на дървения модул, който оформя удобна маса с изчистен дизайн. В цветови сблъсък с нея са черните трапезни столове, които придават известна доза индивидуалност на иначе семплата стая. Една от стените й е покрита изцяло с друг модул от дърво, който съчетава завидна функционалност и визия, подчинена на минимализма.


Кухнята се придържа към доминиращия стил в жилището

Кухнята е отделена от дневната посредством метална врата със стъклени клетки, които позволяват видимост от едното помещение в другото. Решена предимно в светли тонове, комбинирани с елементи от дърво, кухнята се придържа към стила на останалата част от жилището, като впечатлява с балансиран дизайн и изчистени линии. Тя е оформена практично, като изключително хитро решение е разполагането на работния плот в непосредствена близост до прозореца. По този начин се осигурява необходимата светлина по време на готвене, без да се инвестира в мощни осветителни тела.

Виж още: Ще строите дом? Направете го модерен!


Спалнята е отделена от общото помещение посредством ефектна подвижна преграда

Както споменахме, мотивацията на дизайнерите е да сътворят хармонично и приятно за обитаване жилище, което използва оптимално наличното пространство. Целта им е постигната, благодарение на практичното разпределение на помещенията, с което се създава впечатление за простор, без да се отнема от необходимото уединение. Пример за подобно решение е разделянето на спалнята от дневната посредством подвижна преграда, чиято визия съвпада с тази на вратата към кухнята.


Спалнята е семпла, но изключително уютна

Дървената подова настилка и интересният таван спомагат за визуалното преливане на помещенията, като свързват дневната с уединената спалня. Тя също е подчинена на дълбокото и наситено синьо в комбинация със светли елементи от дърво, като тук обаче се наблюдава и отчетливото присъствие на белия цвят. Той не само спомага за по-елегантния облик на спалнята, но я прави и по-просторна. Подобно на останалите помещения и тук обзавеждането е решено в духа на минимализма, като липсват твърде обемни и ярки декорации, които биха направили обстановката напрягаща и негостоприемна.


В спалнята откриваме скрито интригуващо решение за съхранение на вещи

На пръв поглед дизайнът на спалнята е изключително семпъл и не се отличава с особено практични решения. Скрит зад една от белите завеси обаче, стенният модул придава на помещението напълно нов облик, като разкрива неподозирани възможности за неговата функционалност. Така отново се създава една своеобразна подвижна преграда, която дава възможност за избор между това стаята да изглежда максимално изчистена или открито артистична.

Виж още: 6 креативни дизайнерски идеи за обединяване на малка кухня и трапезария


Банята грабва мигновено вниманието със смелата комбинация от цветове

Компактната баня е в стилен синхрон с останалата част от жилището, като среща тъмно сините стени с ефектни плочки в сиво и бяло. По този начин помещението е разчупено визуално и наситените нюанси не го правят твърде схлупено и мрачно. Подобен ефект има и впечатляващото осветление, което допринася за създаването на балансирана и приятна обстановка в тази важна стая на дома. Вдъхновете се от този модерен апартамент и преобразете своето жилище още сега, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно! Той ще ви даде достъп до офертите на най-добрите специалисти в областта, които ще ви помогнат в избора на оптимално удачни интериорни решения.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта