Страхотно съвременно жилище, побрано в едва 28 кв.м.

Публикувано на 27/05/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 13 955 пъти

Много домакинства днес са изправени пред проблема с избора на обзавеждане за компактното жилище. Мястото все не достига, мебелите са твърде обемни, а ярките декоративни елементи правят помещенията претрупани и негостоприемни. Решенията на всички тези интериорни беди откриваме в един хармоничен дом, който се откроява с изключително функционално и стилно обзавеждане. Разгледайте го заедно с нас, а за ремонта на своето компактно жилище се доверете на опитни професионалисти!


Открити са оптимални решения за усвояване на пространството

Това забележително жилище е дело на специалистите от studioWOK и е разположено в Милано, Италия, като заема скромните едва 28 кв.м. Основната цел на създателите му е да направят компактното пространство уютно и наистина удобно за обитаване. Замисълът им е реализиран посредством функционални интериорни решения и интригуващи идеи, които освен че усвояват всеки милиметър от помещенията, спомагат и за хармоничното излъчване на дома.

Виж още: Сгъваем апартамент - функционален дом в 30 кв. м.


Кухнята се отличава с практичен дизайн и завидна функционалност

Входът към кухнята представлява своеобразна "ниша" в една от стените на общото помещение, което денем играе ролята на слънчев хол, а нощем се превръща в удобна спалня. От своя страна кухнята е решена изцяло в сини нюанси, чието сливане прави компактната стая по-просторна и приятна за обитаване. Тя разполага с удобен бял модул и множество стенни рафтове за подреждането на кухненски пособия и декорации.


Проблемът с липсата на място е решен с едно мултифункционално помещение

Както споменахме, жилището разполага с едно общо мултифункционално помещение, което нощем приема облика на комфортна спалня с две отделни легла, а денем се превръща в приветлива дневна с обособена зона за хранене. Това интериорно решение е постигнато чрез облицоването на стените с шперплат, който дава възможност за "скриване" на мебелите и сливане на зоните за сън в едно общо, по-просторно помещение.


Удобна спалня, вградена в стената - защо не?

В единия край на общото помещение откриваме вградено двойно легло, което през деня се "скрива" в стената. Тук впечатление прави осезаемото присъствие на белия цвят, който обхваща изцяло тавана и пода, както и част от стените. По този начин малката стая се уравновесява визуално, като изглежда по-хармонична и гостоприемна. От друга страна тук липсват масивни и ярки декорации, които допълнително биха отнели от усещането за простор.

Виж още: Как изглежда пищният дом на мечтите на Кейт Бланшет


Обзавеждането на банята подчертава нейния неповторим стил

Банята е "скрита" в друга ниша на общото помещение и се отличава с елегантен дизайн. Тя е твърде тясна за интегрирането на смели цветни съчетания и декорации, затова логично синият цвят доминира отчетливо в помещението. По този начин стените визуално се сливат с пода и тавана, а това създава усещане за повече отворено пространство. Белите елементи от своя страна символизират чистота и елегантност, които са в пълно съзвучие със стила на тази част от дома.


Дневната има семпъл, но хармоничен облик

В срещуположния край на стаята през деня леглото е преобразено в удобен диван, с помощта на който дизайнерите са оформили една наистина приветлива дневна. Тя разполага само с най-необходимото - холна масичка, ефектно осветление и няколко вградени рафта за поставяне на книги и декорации. Въпреки семплия си дизайн, дневната представлява очарователен завършек на цялостното излъчване на жилището. Тя е в непосредствена близост до зоната за хранене, която компенсира липсата на допълнителни кресла и фотьойли за настаняване на гости.


Скритите модули за съхранение на вещи са оптимално решение за модерен дом

"Скриването" на мебелите в стените е стъпка към решаването на проблема с липсата на достатъчно пространство, но все още остава въпросът - а къде да съхраняваме вещите си? Изпитано успешното решение откриваме отново втъкано в дизайна на стените, като тук те приютяват няколко функционални модула за съхранение на дрехи и пособия. И това, ако не е хитра идея, приложима във всеки компактен дом!

Виж още: Голямата кухня в малкия 46 квадратен апартамент


Общото помещение разполага с невероятен балкон

Това страхотно жилище разполага дори с удобна тераса, разкриваща невероятна гледка към Милано. Тя е отделена от основното помещение посредством стъклена преграда, която от своя страна позволява на естествената дневна светлина да изпълни жилището със свежест и добро настроение. Елементите от дърво в комбинация с множеството саксийни растения пък превръщат този дом в олицетворение на неподправената природна красота. Внесете желаната промяна и в своето жилище, като заявите проект безплатно в MaistorPlus! Опитни специалисти ще ви консултират за най-подходящите решения и идеи за вашия дом и бюджет!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта