Как да оползотворим по най-добрия начин неудобния ъгъл в стаята?

Публикувано на 17/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/09/2016 | Видяно 37 532 пъти

Поставянето на мивката в ъгъла е удобно решение за компактната баня. Съществува обаче и още една възможност, която ви осигурява допълнително място за съхранение на кърпи и тоалетни принадлежности, и това е поставянето на ъглов шкаф. Заложете на дизайн, който да подхожда на останалата част от обзавеждането и преобразете напълно неизползваемия ъгъл в помещението!


Покрийте ъгъла с красиви снимки за добро настроение

Неудобният ъгъл в дневната или спалнята може да се превърне във впечатляващ креативен завършек към интериора на дома. За целта подберете любимите си картини или фотографии, обмислете предварително разположението им и създайте уникално артистично пространство, което ще придаде индивидуалност на цялото помещение. Тази идея е съвместима с поставянето на бюро или рафтове в ъгъла, затова не се колебайте, а ни покажете своята вдъхновяваща интерпретация!

Виж още: Малки и практични бюра, подходящи за всеки кът


Огледалото в ъгъла на спалнята ще я направи по-просторна

Оборудвайте спалнята с голямо вертикално огледало, което освен интригуващ акцент в обзавеждането, ще бъде и страхотен начин да използвате ъгъла на стаята. И тъй като огледалото отразява светлината, то ще спомогне за визуалното уголемяване на помещението, като ще създаде усещане за простор и хармония. Подберете рамка, която да подхожда на стила във вашата спалня и превърнете този елемент в перфектния завършек в интериора!

Виж още: Иновативни сгъваеми мебели за малки пространства


Поставете няколко удобни рафта в ъгъла на дневната

Тази идея е особено подходяща за компактни жилища, които имат нужда от повече пространство за съхранение. Неудобният ъгъл в кухнята или дневната може успешно да се превърне в страхотно кътче за подреждане на любимите ви декорации, като за целта ще са ви необходими само няколко устойчиви рафта. Поставете в близост до ъгъла удобно кресло и прекарайте предстоящите слънчеви следобеди с чаша чай и книга в ръка!


Обновете кухнята, като поставите мивката в ъгъла

Много съвременни домакинства избират да поставят мивката именно в ъгъла на кухнята, за да спестят повече място за съхранение на съдове и пособия. Този вариант е приложим най-вече в малки жилища и кухни на балкона, чиито собственици се стремят към максимално усвояване на тясното пространство. Основният недостатък на поставянето на мивката в ъгъла е невъзможността за почистване на много големи съдове, затова преди да предприемете мащабна промяна, посъветвайте се с доверен специалист.


Ново място за вашия оригинален висящ стол

Артистичните натури сред вас със сигурност ще оценят тази идея, която съчетава интригуващия дизайн с невероятното удобство! За да оборудвате и своя дом с подобно кътче за отмора, преобразете ъгъла на дневната, като поставите страхотен висящ стол. На пазара ще откриете разнообразие от размери, форми и модели столове за всеки вкус и бюджет, а тези, които търсят своя нов творчески проект, могат да си направят подобна мебел и сами!

Виж още: 7 уникални удобни кресла за почивка


Превърнете ъгъла във вдъхновяващо работно местенце

Ако често ви се налага да довършвате работни задачи през уикенда, можете да създадете функционален офис у дома, като оползотворите ъгъла на някое помещение. За да спестите място, сглобете удобно бюро от палети или просто поставете по-широки рафтове, които да приемат ролята на работен плот. За да използвате максимално пространството във височина пък, монтирайте още няколко рафта, като не забравяйте да обърнете специално внимание на осветлението в тази зона у дома.


Как да оползотворим по най-добрия начин неудобния ъгъл в стаята?

Интегрирането на функционални решения в интериора на дома може значително да увеличи неговия капацитет за съхранение на вещи. Един от основните проблеми при обзавеждането на малки жилища е оползотворяването на неудобните ъгли в помещенията. Ето защо днес ви предлагаме няколко доказано успешни идеи, които ще направят жилището ви по-удобно и приветливо, като едновременно с това ще решат веднъж и завинаги проблема с използването на ъглите. За неговия цялостен ремонт се доверете на доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Идеално място за голямото саксийно растение

Саксийните растения придават неповторима естетика и на най-мрачните помещения, затова вдъхнете живот на ъгъла в дневната, като поставите там любимото си цвете. И тъй като повечето растения имат нужда от повече слънчеви лъчи, препоръчваме ви да ги поставите възможно най-близо до прозореца. Професионална помощ в избора на мебели и декорации за вашия дом пък можете да получите от опитни специалисти, като направите безплатна заявка в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта