Учени и архитекти визуализираха 3D къща за живот на Марс

Публикувано на 14/09/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 444 пъти

Според архитектурния план на марсианското жилище, замисълът е то да бъде конструирано с две сфери, вътрешна и външна, между които да има предпазващ воден джоб. Единичен коридор ще отвежда към повърхността на планетата, същевревенно ще бъде и връзка към вътрешността на къщата. Интериорната част ще бъде разделена на две нива, между които да се преминава с помощта на вита стълба. Сферичната форма на постройката е избрана неслучайно - целта е тя да бъде устойчива на ниската атмосферна плътност, характерна за Марс.


Учени и архитекти визуализираха 3D къща за живот на Марс

Как би могла да изглежда къща, подходяща за живот на Марс, в случай че някой реши да се пресели на тази планета? На този въпрос са се опитали да си отговорят от френската компания за 3D печат - "Fabulous". За целта събират екип от архитекти и учени, които да помислят върху идеята и да я визуализират. Резултатът е дом с формата на голям сапунен мехур.


Материал за строежа може да предложи самият Марс

Повърхността на Марс е богата на железен оксид, за което свидетелстват проби от скали и прах, донесени от сонди на НАСА. Частиците желязо могат да бъдат слети заедно посредством използването на лазер и така, пласт по пласт да се изгради куполообразната къща.


Екипът е открил най-доброто местоположение за къщата

Кратерът "Гейл", намиращ се на Червената планета, е най-подходящото място, където да бъде разположена къщата, смятат от екипа архитекти и учени. Причината за това е по-високата концентрация на железен оксид, както и вероятността да се открие вода в течно агрегатно състояние там.


Тагове:

Любопитно

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Начо Цветков
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта