Цветни идеи за декорация на дома през есента

Публикувано на 03/11/2023 от Ирена Петрова | Последна редакция на 03/11/2023 | Видяно 2 924 пъти

Въпреки че може да бъде изкушаващо да помислите за пищен есенен декор – изобилие от тикви и портокали – по-подбраните идеи за есенна декорация ще превърнат вашето пространство от кич в уют за специални моменти. Въпреки че много идеи за есенен декор могат да бъдат приложени към други периоди от годината, има нещо забележително уютно и привлекателно в новите допълнения към декора, които противодействат на свежото и студено време навън. Независимо дали търсите нов стилен декор за есенна маса или искате да преобразите входната си врата с открояващи венци, есенното декориране е свързано със създаването на привлекателно убежище за вас и вашето семейство.


Създайте затопляща и привлекателна светлина със свещи

Декорирането със свещи може не само да помогне да направите стаята по-топла, привлекателна и уютна – освен че миришат страхотно, те са чудесно универсален инструмент за декориране и могат да помогнат да добавите характер и стил към почти всяка стая в дома. Независимо дали придавате на дома си характерен аромат и използвате свещи, за да накарате къщата да ухае на есен, или декорирате с красиви свещи и свещници в стилни форми и в палитра от красиви есенни цветове – помислете за наситено червено и красиви изгорени портокали – никога не подценявайте универсалността на свещите.


Подобрете дома си с есенна зеленина

Нищо не олицетворява смяната на сезоните така, както промените сред природата; от цветовете на листата по дърветата до ярките летни цветове, които се заменят с богата есенна зеленина. Пренасянето на красотата на природата на закрито с най-добрите зимни стайни растения, есенни цветя и зеленина може да бъде бърз и лесен начин да промените външния вид на стаята и да я направите по-есенна.

Внесете тези богати нюанси на златисто и кестеняво на закрито, като съберете клони от собствения си квартал и ги изложите на показ. Бонус точки за клон, който е изключително голям и внася скулптурен елемент във вашия декор. Сложете го в саксия и ще видите как стаята ви ще засията и ще имате усещането, че се намирате в гората. Освен това есенните листа могат да допълнят цветовата схема на вашата стая, ако ги съчетаете добре с килима и мебелите.

Независимо дали избирате свежи есенни резници или предпочитате по-трайни изкуствени цъфтежи, декорирането с растения и цветя винаги ще добави стилен завършек към стаята – както и ще подобри връзката ни с красотата на външния свят.


Загрейте твърдите подове с уютни килими

Ако можете да добавите само един елемент към вашите идеи за есенен декор, килимът за стая е отличен избор. Един от най-лесните начини да добавите цвят, топлина и текстура към стаята си тази есен е да представите универсален и лесно сменяем килим. По-гъвкави от килима или друга форма на фиксирана подова настилка, килимите и пътеките предлагат фантастичен начин за омекотяване на плочки или дървен под, а също така могат да бъдат наслоени върху меки подове, за да осигурят допълнителен интерес или да дефинират зони.

И когато става дума за стил, той може да добави цял слой индивидуалност към всяка стая, дори в кухнята. Мислете за вашия кухненски килим като за произведение на изкуството на вашия под. Повече хора са авантюристично настроени с избора си на килими и ги виждат като инвестиционни елементи, които ще паснат прекрасно на съществуващия интериор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
38 извършени проекта
ivvesstroi
Покривни услуги, София
69 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта